FOTO Svečano potpisani ugovori za 8 osobnih asistenata pri udruzi „Sunce“

0

Danas je u prostorijama udruge „Sunce“ upriličeno svečano potpisivanje ugovora sa osam članova koji će u naredne dvije godine imati osobnog asistenta.

Šime Kržanić

Kako smo ranije izvještavali, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku  u suradnji sa europskim fondovima odobrilo je makarskoj udruzi „Sunce“  gotovo 859 tisuća kuna u sklopu projekta „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“.
Time će osam osoba s najtežim invalidietom, 3 iz Makarske, 2 iz Tučepi, 2 iz podgore te 1 iz Drašnica u naredne dvije godine imati na raspolaganju svog osobnog asistenta 4 sata dnevno pet dana u tjednu.
– Bespovratna sredstva nisu samo usmjerena prema članovima našpe udruge već nam se mogu javiti svi oni koji smatraju da im pripadaju određena prava. Vodimo računa o čitavom Makarskom primorju, ali i pr. Vrgorcu, no za sada se nitko iz Vrgorca nije uključio u ovaj projekat, kazala je Olivia Prodan Ravlić.
Cilj ovog projekta je da se članovi što više uključe u zajednicu, da izađu iz izolacije, da olakšaju svojim ukućanima, a važnost osobnog asistenta najbolje je opisao jedan od članova, Šime Kržanić.
– Meni je osobni asistent uvelike olakšao život, olakšao je i mojim roditeljima koji sada imaju više vremena za sebe. Pet dana u tjednu imam po četiri sata na raspolaganju svog osobnog asistenta s kojim izlazim u šetnju, s kojim se družim i kvalitetno provodim vrijeme, kazao je Šime Kržanić.[envira-gallery id=”71714″]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime