Frane Vučetić, predsjednik udruge “Vir bez podjela” i općinski vijećnik u Općinskom vijeću Općine Vir, poslao je medijima reagiranje na članke u pojedinim medijima i to u Zadarskom listu i na portalu zadarski.hr

Sedam vijećnika većine u Općinskom vijeću Općine Vir podnijelo je kaznenu prijavu protiv Antonia Vučetića, dosadašnjeg predsjednika zbog činjenice da vozi službeno vozilo VW Passat u vlasništvu Općine, a da za to nema valjanu odluku. Obzirom da je riječ o imovini nas poreznih obveznika sa otoka Vira, držimo da je riječ o kaznenom djelu krađe i to i ovaj put posebno ističemo.

Nakon naše prijave policiji, uvrijeđenim se našao propali političar Antonio Vučetić koji je prije nekoliko mjeseci ostao bez funkcije predsjednika Skupštine Zadarske županije, a sada i bez funkcije predsjednika Općinskog vijeća Općine Vir. Putem dijela medija koji se godinama sponzoriraju iz proračuna Općine Vir, a na teret svih nas žitelja otoka Vira, plasira dezinformacije i kaže da će nas kazneno prijaviti zbog navodno lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Za početak bi se Antonio Vučetić trebao odlučiti protiv koga će podnijeti takvu kaznenu prijavu jer u jednom mediju tvrdi da će prijaviti udrugu „Vir bez podjela“, a u drugom da će podnijeti prijavu protiv oporbe. Podsjećam da su potpisnici kaznene prijave protiv Antonia Vučetića sedam vijećnika, a ne udruga „Vir bez podjela“, a isto tako nema govora o tome da sedam vijećnika predstavlja oporbu već predstavljaju većinu u Općinskom vijeću što propali i poniženi političar Antonio Vučetić nikako ne želi shvatiti. To je jedan od razloga zašto je mjesecima odugovlačio sa zakazivanjem sjednice Općinskog vijeća jer vlast je slast.

Nije sporno da je Antoniju Vučetiću vlast-slast, jer godinama koristi službeno vozilo 24 sata na dan i tako nabija enormne troškove nama poreznim obveznicima sa otoka Vira. Kako bi obmanuli policiju i javnost, nakon naše kaznene prijave, nepromišljeni načelnik Općine Vir Marino Radović sa, za sada, nepoznatim počiniteljima, brzopleto sastavlja vikend „Odluku o davanju službenog vozila na cjelodnevnu upotrebu“ te, prema našim saznanjima, istu antidatira i stavlja datum 21.lipnja 2021. Pritom zaboravlja da Antonio Vučetić nije zaposlenik Općine već samo predsjednik Općinskog vijeća i ne vidi razliku između, kako to voli kazivati propali političar Antonio Vučetić, između predstavničke i izvršne vlasti. Pozivajući se na članak 48 Statuta Općine Vir, Marino Radović u polupismenoj Odluci zapravo pokazuje nepoznavanje temeljnih zakonskih propisa, a što će, vjerujemo, utvrditi i nadležne institucije. Rezultate policijske istrage o lažnom prebivalištu Antonija Vučetića kao i ostale podatke iz istrage onog trenutka kad postanu javne, koristit ćemo u svojoj obrani.

Za Antonija Vučetića vlast je slast i zato što godinama zapravo jedino živi od politike. Nije jasno gdje taj čovjek ostvaruje primanja i dosad je eventualno mogao podmirivati oko 6.000,00 kuna mjesečnih kreditnih obaveza zahvaljujući doznakama iz općinskog proračuna. Stoga ne čudi njegova grčevita borba za ostanak u fotelji predsjednika Općinskog vijeća  jer sa minusom od gotovo 60 tisuća kuna u svojoj privatnoj tvrtki Cantito d.o.o. samo prošle godine kao i golemim minusima iz prethodnih godina, Antonio Vučetić predstavlja ništa drugo nego propalog poduzetnika i propalog političara.

Veselim se kaznenoj prijavi protiv mene, ali i ostalih vijećnika novoformirane većine na Viru jer će konačno policija utvrditi odlučne činjenice oko lažnog prebivališta Antonija Vučetića. Većini Virana kao i brojnim Zadranima je i više nego poznato da isti stanuje u Zadru, a prijavljeno prebivalište ima na Viru. U policijskoj evidenciji, provjereno, nema prijavljeno boravište! Dakle, Antonio Vučetić laže o svojoj stvarnoj adresi stanovanja i to na zadarskom Bilom Brigu kao što i putem medija koji se godinama sponzoriraju iz općinskog proračuna iznosi neistine o vijećnicima, kako on to naziva, „šarolike skupine SDP-DP-MOST-HDZ“, a pritom zaboravlja da je upravo on bio dijelom šarolike skupine HNS, HSLS i DSU na prošlim lokalnim izborima za Skupštinu Zadarske županije kada su formirali cjevovodnu koaliciju sa HDZ-om.

Antonio Vučetić pokazuje veliku nervozu zbog službenog općinskog vozila koje ga ne pripada, pa s nestrpljenjem čekamo njegovu reakciju kao i reakcije „posebnog savjetnika“ Kristijana Kapovića i slučajnog načelnika Marina Radovića na podizanje veće količine gotovine u Erste banci sa računa općinske tvrtke „Vir turizam d.o.o.“  kao i na rasvjetljavanje poslovnih odnosa općinske tvrtke „Vir zaštita d.o.o.“ i privatne zaštitarske tvrtke „Lav zaštita d.o.o.“ koju je osnovao nekadašnji direktor tvrtke „Vir zaštita d.o.o.“, Antun Novoselović.

Ovim putem prvi dostavljam antidatiranu nezakonitu vikend odluku koja u suradnji sa određenim medijima treba poslužiti kao igrokaz za javnost i policiju. Da ne bi bilo zabune, potpisujem se i kao predsjednik udruge Vir bez podjela i kao vijećnik novoformirane većine u Općinskom vijeću. Dakle, svejedno mi je u kojem svojstvu će me policija pozvati.

                                               Frane Vučetić, vijećnik i predsjednik udruge „Vir bez podjela“

U Viru, 11.listopada 2022.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime