Raskokodakali se generali! Općenito govoreći, nije li vojni svijet važan-blizak ženama koliko i muškićima! Stoga, ova strka oko generala-generalstva ostala bi nedorečena, ako bi se dalo zaključiti, kako Hrvati u BiH nemaju i generalicu. Nije to nepoznat entitet, unutar već dobro nam znanih. Naime, dobro razumijem antagonizam ovih domuz generala iz aveoa, spram jedne i jedine generalice! Donosim Vam priču privučen medijskim nastupima i naslovima, o generalici za koju su Perković i Mustač male bebe!

Piše: Hrvatin Tomašević

Imamo Generalicu, Generalica umjesto lidera, đaba Vam generali, Generalica kolo vodi, sve su to poruke, koje ispravljaju nepravdu kad je u pitanju rodna i spolna ravnopravnost! Žena general-generalica, izvedenica je iz korijena latinske riječi „generalis“, što bi u našem slučaju značilo: prirođena-to jest: rođena za to! Impresivan je i ratni put predmetne: od tajvanske masaže, zatim lakiranja i turpijanja noktiju, kroz rendgen, pa neizostavni PiAr, koji osigurava generalsku poziciju, unutar formacije gradske uprave grada Mostara…Koja je, jedna od povijesno, a bilo ih je…Najextremnija!

Kako je, inače sve u interesu Hrvatskog naroda, tako se i Generalica ponaša i vlada, pretvarajući gradsku upravu u kapelicu militantnog celebriti društvanca: otpravila je unuka jedinog muslimana koji je bio član četničkog pokreta, rendgenski precizno i PiArovski do najmanjih detalja vodi-generališe strategijom razvoja grada Mostara! Kod nje, rendgensko socijalna slika nije prepuštena slučaju: prijavili je, zlobnici, suza suzu goni kao socijalni slučaj, i, odmah dobila stan od grada Mostara. Čvrsto držim, kako s činom Generalici na naplatu dolaze i obaveze: s svoje generalske pozicije pomno nadgleda sve vrste ugovaranja poslova koje sklapa grad Mostar. Kod nje nema mjesta nestručnosti, beskompromisno i uz visoke honorare naplaćuje svoju, ne samo militantnu, kompetentnost! A da bi sve bilo po zakonu-ima ugovor o djelu s gradom Mostarom. Inače kao prava PiArka, približila je zdravstvo   građanima Mostara, gdje, kao savjesna djelatnica-prima dohodak!

Nije ni svoje svakodnevno učenje zanemarila: upisala je master studije, treba provjeriti na visokom vojnom učilištu; koje pohađa u Zagrebu, i, koje plaća grad Mostar, iz prihoda od onih malo preostalih bojovnika! Generalica nije odustala od svojih sugrađana, dozvolivši im postupno da se približe kapelici, kako bi i oni mogli da uživaju u tako bezobzirnom ponašanju! Na taj način uspostavila je nove standarde u društvenim odnosima, nepokazujući niti malo prezira spram građana Mostara! Dapače, sad građani Mostara neće više misliti kako je gradska uprava-srce grada, leglo: nerada-užitka-bahatosti! Ambicija-politika-moć-pristup javnom novcu-povlaštena pozicija-sex-folk, opasni su opijati! Naime, kakav bi to morao biti karakter, pa da odbije Generaličin poziv pod njene skute? Mostar takvog još nije upoznao! Generalismus Franko upravljao je Španijom, general Pinochet upravljao je Čileom… Generalica upravlja gradom Mostarom! Evidentno, da je riječ o generalski ukorijenjenoj korupciji!

General-Generalica, najviši je vojno-časnički čin u državi! Ukazom Vrhovnog zapovjednika ili monarha, u slučaju generalskih činova koji su dodjeljivani aveou nepoznat je „onaj“ koji je to učinio, dodjeljuje se pojedincima čin generala za kojega se zna da mu se može povjeriti zapovijedanje nad cijelokupnim oružanim snagama-vojskom ili aveom! Generali imaju najviše moguće obrazovanje koje stiču kroz školovanje na visokim vojnim učilištima! Iznimci su oni pojedinci koji tijekom rata, domovinskog, pokažu iznimnu hrabrost i specijalističke vještine, koje vrhovnom zapovjedniku daju za pravo da ih imenuje generalom! Generalat je posebna odrednica(nepoznata u aveou, čast iznimkama)osobnosti tih pojedinaca, koji nose čast i dostojanstvo generala! Ponestaje ga, i, kod časne i pobjedničke Hrvatske vojne…

Ja sam samo pukovnik, moji snovi da budem general neće umrijeti prije mene! Za novi rat spreman…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime