Brojni građani uključili su se u predlaganje imena Pleješkog mosta. Za sada upravo naziv “Pelješki most” ima najviše pobornika

Međutim, u igri su i brojni drugi nazivi, a general Ante Gotovina je nakon svečanosti blagoslova velike hrvatske zastave koja je postavljena na novouređeni jarbol na Trgu kralja Tomislava u Pakoštanima rekao da bi se most trebao zvati Libertas.

– Kao što vidite, tradicija je nešto što moramo čuvati. Sigurnost i sloboda su potreba svakog dana, za one koji se brinu o tome. To su naš Sustav nacionalne sigurnosti i naše Hrvatske oružane snage. A ovo ostalo – trebamo raditi i raditi! Puno strateških projekata, puno strateških ciljeva postigli smo od kraja Domovinskog rata. Ostvarili smo puno strateških projekata. Jedan od tih je sada i spajanje krajnjeg juga Hrvatske s ostalom Hrvatskom preko Pelješca, taj famozni most. I kako na jednoj zastavi grada Dubrovnika piše – Libertas! Lijepo bi bilo da taj most zovu Libertas. Jer on i je sloboda!, kazao je general Gotovina.

2 KOMENTARI

  1. Stup slobode Hrvata znao je da će ga ubiti, nije bježao ispred krvnika, nego im se suprostavio i branio hrvatski narod, Državu Hrvata i Slobodu svakog pojedinca i zanjih Svoj život dao je! Povezivao je a ne razdvajao ,povezivao je Narod Hrvata, kao što ovaj most poveziva jug Hrvatske sa ostalim djelovima zemlje Hrvata,Veznjaci Slobode u Hrvata tribali bi imati jedno zajedničko im, da se Hrvati Ponose Njime,a to se Ime zove ALOJZIJE STEPINAC!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime