Lideromanija je karakteristična po svom slabašnom diplomatsko obavještajnom glasiću! Kod lidera se osjeća zamor podataka i informacija…Ne svjedočimo li tomu…Kao iz vedra neba…Iz europskog parlamenta, poput tuče, zasuše…

Piše: Hrvatin Tomašević

No, što u tom slučaju rade prave vođe…Ne teže diplomatskim konsezusima…Prave vođe izgrađuju poveznice, koje rezultiraju ne samo diplomatskim, nego nacionalnim i državnim ciljevima! U slučaju Hrvatskog naroda u BiH, to su ponajmanje nacionalni interesi i ciljevi, koji osiguravaju punu jednakopravnost, kako teritorijalnu, tako i administrativnu! Ono čemu Hrvatski narod svjedoči jeste liderov krupnosopstvenički karakter vlasti, što je vidljivo po učmalosti i zatiranju u svim segmentima društveno-političko i kulturnog života!

Dozvolite, uvaliti ću Vam nešto o čemu morate razmišljati, a ne neki pjesmuljak turbofolka… INTELLIGENCE DJELATNOST! Čvrsto držim, kako veliki je doprinos i utjecaj na kreiranju nacionalne strategije-spoljne politike imaju obavještajne agencije! Posebice su važne aktivnosti, koje se poduzimaju, kako bi se ostvarili: politički-diplomatski-gospodarski, ali i svi ostali ciljevi, koji osiguravaju zaštitu od svih vrsta ugroze! Najznačajnije informacije i obavještajni podaci, moraju biti analitički obrađeni-metodom prioriteta, kako bi krajnji korisnik u najkraćem roku, bio osposobljen, da odgovori na određeni problem! Što radi lider? U tom slučaju, lider saziva, na Gorancim, jednu malu grupu nacionalnih mališana…Sve hala do hale, matičar do politologa, vozač viljuškara do vozača trokolice, inženjeri prava, raznosačice Zeptera, kelnerice, tipkačice, sve expert do stručnjak…Lider iznosi temu za raspravu, koja uključuje pitanja o interesima Hrvatskog naroda…No, prvi na dnevnom redu je cjeloviti izvještaj stranih INTELLIGENCE podataka…Lider, daje komentar i ocjenjuje stupanj ugroze, iznosi ciljeve, ukazuje na obaveze, daje zadatke, podsjeća na rizike, koji proizlaze iz strategije nacionalne sigurnosti! Redovito prisustvo navedenih experata i njihova stručna procjena, očit su dokaz nove-jedinstvene uloge G I A 6-Goranci Intelligence Agency u donošenju odluka o nacionalnim interesima Hrvatskog naroda u BiHi! Znanstvenom metodom analize, algoritamskim dijagramom toka informacija, informatičkim protokolom postupanja eliminacije, liderovi experti donose procjene, koje su, opet, rezultirale velikim vanjskopolitičkim i diplomatskim uspjesima…Zar ne…

Naime, zbog tih uspjeha liderovih intelligence GIGANATA, nameće se, stvarna potreba za razmatranjem diplomatskog učinka istih…Što, složiti će te se, neće biti niti malo jednostavno? Nacionalni interesi Hrvatskog naroda i krupnosopstvenički interesi lidera i Goranačkih giganata kulta tajnih operacija, nužno, ne zavise jedni od drugih! Čvrsto držim, kako se otvara-nameće pitanje, odnosa između ta dva predmetna interesa? Ništa ne skrivajući, da se zaključiti, kako su u postupku djelovanja, ta dva interesa, u potpunom razgraničenju…Lider, u svoj svojoj skromnosti, odbija svaku mogućnost da INTELLIGENCE izvješća iz naroda, iz kriznih stanja, iz slika stvarnosti, zakorače u djelokrug njegova materijalno-političkog stanja! Liderov obavještajni servis – GIA 6, kadrovski i organizacijski doveden je na razinu visoko poviše Mostara…Što se tiče akcija koje poduzimaju, sofisticiraniji su u svoj tajnosti i od CIAe i MI5/6…Zajedno!

Iz svega navedenog, posve Vam je vidljiva-jasna suština svih oblika aktivnosti-djelovanja predmetne agencije GIA6-Goranačkog kulta tajnih obavještajaca, i, njenoj ambiciji da prodre u sve strukture i segmente društva, samo s jednim zadatkom-ciljem: da u njima uhljebi dovoljan broj stožernika, koji će biti nezamjenjiv oslonac materijalno-političkoj ideji lidera! Protokolarno sve je već poznati koncept: tko niže i bliže prijestolju…Zavisno od toga što lider želi postići, u pojedinim akcijama uzimaju učešće, najodaniji nacionalni mališani središnjice, posebice, oni koji imaju utjecaj na formiranje javnog mijenja…Dakako da ih se ne mora izvlačiti iz šešira…Jedni te isti, izgovarajući jedno te isto, dabogda im u grlu stalo, uzimaju učešće-nastupajući u medijima!

Mada postoji više škola mišljenja o sustavu INTELLIGENCE djelovanja, posve je jasno, kako je sveobuhvatno: prikupljanje-analiza-sortiranje-obrada-usmjeravanje na razne pravce djelovanja, kroz kanale protoka obavještajnih podataka, ono što je najvažnije iz cjelokupne aktivnosti G I A 6- Goranačkog kulta tajnih operacija…I tu Vam/nam/meni bi kraj !!!  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime