Mare evo čitam da je Zajednica žena Katarina Zrinski velika snaga HDZ-a!
– Je moj Antiša, kako neće biti kada je Verica Raos na čelu u Makarskoj, veli Mare.

– Ma nije više Verica, sada je predsjednica Renata Gudelj, odriješito će Antiša.
– E i ona je dobra Antiša, uvela je reda u našoj školi na Zelenci, tvrdi Joze da ne dozvoljava više crtati Gojakove slike i preprodavati, što je godinama činio onaj kvaziumjetnik iz Drniša, tvrdi Mare.
– Ma o kakvim slikama ti pričaš Antiša, uzrujano će Mare.
– O pokojnom Antunu Gojaku, tvrdi Joze da se na tržištu pojavilo puno falsifikata, a svi izgledaju ka orginali.
– Od kuda ti to moj Antiša, pita Mare.
Istraga utvrdila da su slike falsifikati, ovi naši umjetnici iz Makarske prodali svježe obojane slike nekim glavešinama u Zagrebu, oni odnijeli slike na vještačenje kod profesora Zidića, čovik se nasmija kada je vidio ulja na platnu, a ispod stoji potpis Gojak, lipo ih ispreskaka, ispričao mi Joze, govori Ante.
– A kako ih je isprekaka moj Antiša?, pita Mare.
– Lipo uzeo pincetu, stavio malo boje sa slika i dao im da pomiriši. Pita Zidić a miriše li, ovi vele miriše kao da je sad slikano, e pa upravo ovih dana je slikano, a Gojak Vam je rođen 1907. godine, umro je 1986. godine, i tako Zidić napravi budaletine od ovih što su kupili slike friško nacrtane od makaskih umjetnika, mudro će Antiša. –  Dobro lipi moj što je bilo poslije, kada se otkrilo da su slike lažne, pita Mare.
– A što će biti, kasnije se utvrdilo da je ovaj što je proizvodio slike, ugledni makarski umjetnik s Dumine ledine, potrošio šolde, kupio novo auto i renovirao stan, a ovaj što je prodavao slike s svojim badžanakom ugledni gradski vijećnik, tako je tvrdio Joze moja Mare.
– Ne nemogu virovat da se kod nas i to radi, a gdje su sada ti umjetnici, pita Mare Antišu.
– Di će biti, glavni u HDZ-u i u školi uče dicu kada je rođen Goja i koji su njegovi znameniti radovi, podučavaju dicu o rimskoj literaturi, o znamenitim ljudma grada Rima, to su oni koji su svojim životom i djelom dali pečat rimskoj kulturi, od koje mi i danas još uvijek mnogo baštinimo, navio se Antiša, Mara ga prekinu: „Otiša si od teme Antiša!“.
– Dobro pitala si pa sam ti objasnio, veli Ante.
– Dobro Antiša al’ nemoj u široko, veli Mare.
– Neću, evo od sad ću ukratko, ljutito će Antiša.
– A da li su odgovarali prid zakonom, pita Mare.
– Nisu oni su ti sve makarske institucije opskrbili svojim slikama, ima raznih potpisa autora, a slike možeš vidit i u Bobisa, Biokovci, Hotelima, Policiji, Poreznoj, Općini, Sudu, ma di god dođeš njihovi su radovi na zidovima, sve mi je potvrdio Joze , a i ja sam se uvjerio na licu mjesta. Zaboravi ti reć, istragom utvrdili da je Galerija Gojak, po ovlaštenom ženskom kustosu potvrđivala autentičnost Gojakovih slika, tvrdeći da su orginali. Nakon galerije Gojak, certifikat bi potvrdila i galerija Ivana Meštrovića iz Splita, al pali svi u Zagrebu kod Zidića, tvrdi Antiša.
– Moj Antiša to je zločin ako to rade, zabrinuto će Mare.
– Ma rade ti oni to masovno, sva makarska milicija u stanovima ima umjetnička djela Gojaka, Veža, Boterija…. Briga njih da li su orginali. Tvrdi Joze da je on jednu taku sliku poklonio malom od sesrte za vinčanje 1997. godine, ulje na platnu ,motiv maslina, a u dnu potpis Gojak. Nakon dvadeset godina udavala mu se unuka od sestre i dobila tu sliku za poklon, kruže te slike po pirovima i dotama. Nekada je bio običaj kupiti vazu, usisivač, mikser, a sada ti je običaj Gojakova slika, nasmijano će Antiša.
– E moj Antiša to je pravi kriminal i umjetnički zločin, veli Mare.
– Je moja Mare, a kako bi ovi seljaci glumili gospodu, lakše je kupit sliku i umotat u celofan s mašnom, lipše i bogatije izgleda od usisivača, tvrdi Antiša.
A šta će sad biti s HDZ-om Makarska, oće oni za izbore dilit te Gojakove slike?, pita Mare.
– Piše ovdje da je Zajednica žena Katarina Zrinski velika snaga HDZ-a Makarska, da imaju 262 žene. Dobro moj Antiša koliko je njih podržalo tu Gudeljušu, pita Mare. – Ovdje stoji da je 57 podržalo Gudeljušu, plus ovaj mali Kišin, koji je vriđa Vericu javno na skupu prije biranja, pomogla mu i nevista, žustro će Antiša.
– A di je tih dvjesto što nije došlo podržat Gudeljušu, pita Mare.
– Ne znam ja, valjda nisu tile doć’ kada su pročitale da Vericu Raos ne vole ni u HDZ-u ni u SDP-u jer postavlja zločasta pitanja. Najavili su oni da će Vericu smijeniti jer je rod od Plenkovića , a puno se druži s Kolindom, veli Joze, objašnjava Ante.
– E sad mi je jasno, moj Antiša, a da li je Gudeljuša dobila sliku Gojaka, pita Mare. – Ne znam kod nje u ataljeu škole se to proizvodilo , tvrdio je Joze, valjda je i ona dobila koji primjerak, mudro će Ante.
–  A ko je glavni u tom HDZ Makarska, pita Mare.
– Joze mi neki dan tvrdi da je Kišo ćaća od Brkana glavni, osmislili su novu kampanju HDZ-a, Kišo je zato kupio novog Audi karavana da može dovest više zgodni cura s Kupresa na ove skupove ,da animiraju mase po Makarskoj, šali se Antiša.
– Ma đava ti Kišu odnija, šta će on dovest, žustro će Mare.
– E ima on pomoć u vatrogasaca, a u HDZ u je glavni onaj grobar Rajčević, oni ti drže i kafić u vatrogasnom, najam plaćaju jednu kunu, plus kafić na Hrpini, što je u najmu, veli Ante.
– Dobro moj Ante, ma imali tamo iko nornmalan? pita Mare.
– Ima ženska glavo, drže oni i ovaj starački dom, tamo je glavni onaj inspektor šta obilazi gradilišta i svakom uzme sto eura, neće on ni više ni manje nego sto eura ali svaki dan, tako tvrdi Joze, veli Antiša.
–  Ma mora stranka od nečega živit, samo mi nije  jasno što tamo radi doktor Mendeš, pita Mare.
– Nije on tamo, on ti drži na uzici ovoga iz HEP-a uhljeba, on ti je pobočni ovima iz staračkog doma. A sad mi je jasno, a di je tu onaj Ladislav, pita Mare.
– Joze tvrdi da je zadnji put on vodio cilu igru oko rušenja HDZ-a i dovođenja SDP- a na vlasti, glavni pomagači bili su mu ovi iz staračkog doma i ovaj uhljeb HEP-a, mislili su naplatit milijune eura radi onoga prilaza Posovim stanovim, govori Ante.
– A kako je prošlo, jesu naplatili, pita Mare.
– Nisu, sad se upetlja Kišo,  njegov mali, Lalić pomoći će i ova Gudeljuša, ona ti je sada glavna prijateljica ove družine , zato su je i promakli. A meni se čini da im račune brka Lozo, i on je bio s njima, a sada je protiv njih, nisu mu račune platitli,  a ovi u međuvremenu obilazi psihijatrije i prenosi imovinu s svog imena, kažu da mu ni Lendi više ne može pomoći, koliko se nakra, kaže Ante.
– Moj Ante, kako ja vidim da je mali Kišin glavni u HDZ u, pomaže mu taj grobar Rajčević, pa onaj Glibota iz metalplastike, pa onaj Kotarac iz Biokovke, a i Iko je uvik blizu, vidila sam i Prozirnog Puharića u prvim redovima, profesor Roso iz Biokovke, taj umjetnik što crta Gojake, samo se pitam šta ova nesritnca Gudeljuša radi s njima, šta njoj triba da se uslikaje s ovom zločinačkom družinom, pita se Mare.
– Ne znam moja Mare, pitat ću Jozu…

1 KOMENTAR

 1. TRI PUTA URA ZA LOZU, URA,URA,URA!!!
  SVI ĆE ONI DOĆI DI IM JE MISTO.
  ŽA MI VE VERICE, ŽIVOT JE DALA ZA HDZ-e.
  GLAVU GORE VERICE, NA KRAJU SE MRTVI BROJE.

  • Naravno Ante Grčić Tomašović nije na Dum.ledina sad jebu stanu na Zelenci,Zadsrska ul.zgrade koje je gradio vrli liduzetnik Marko Radalj.Tamo gore ampredjelu Ložari……
   Eto vam i spiracije da pogledate nekoluko vriednih izložbenih slima u Bobisu pored zgrade poglavarstva…..

 2. Zna li ovi umjetnik falsificirati svastike i ustaska obiljezja da tajniku nacrta jedno uje na platn priko piste, po mogucnosti maslinovo uje extradjevicansko ispod 14 god!

 3. Kolekcijonati su skupili slike Gojaka i Boterija iz općine 1993. Originale.
  Di du slike, u koga su završile? Zašto nisu otkrivene lopine?

  • Gdje je tavršila umjetnina iz Biokovke vrijedna 500 tisuća kuna.Jeli netko zna,neka se nagrada slijedi od strane ravn.Biokovke Blebeka uz suradnju prof.A.Rose…
   Dajem za sliku 100 tisuća na ruke !!!!!!!

 4. Raspuka se HDZ davnih dana, judi ga pokušali održat prividno. Sad ga uzeli vodit …. ajme majko, od sramote nemore čovik napisat koje ga face vode

 5. Bitno je da ime je predjsdik Brkan, kaze Kišo da će doživit da Bosanac postane Gradonačelnik Makarske.Ha ha ha ha ha ha

 6. Pisa Kišo poruke Brkiću; ja am stari čovik s Kupresa, brinem ze za malog da se zlo ne desi….. a varalica zatajio da je iz Olova

  • Zataio je on puno toga,kao što je- svodnik,švercer,lopov,kažu neki i ubojica za lovu,silovatelj, koji je sina šklovao sa MRVAVIM novcem.Zar takovi da vidi HDZ i da bude gradonačelnik Makarske…….

 7. Triba dobro vidit koji su veci lupezi Sdp ili Hdz? Kakva je razlika kad krade Sdp ovac a kakva kad krade Hdzovac.Ja mislim da ovi iz Sdpa imaju vise iskustva tato Bauk kaze da je arhiva SKJ upravo arhiva 80 000 HDZ ovaca.Svi prisli u HDZ,pa mozemo mislit koje su to premazane lopine.Bebek i Kiso su primjeri,po cemu bi oni trebsli biti HYdZ lopovi? Oni su SDP lopovi koji su priski u HDZ.

 8. Pa ovi nam Ante je pravi prevarant,a i ne cudim se kakav je pa on vam je u HDZ…A moji ljudovi ovo je postalo gadljivo moramo nesto ucinit…

 9. uredniku:
  Kobogda ima pune dzepove para a nemoga ih cim uzeti
  Kobogda te slipa po svitu vodali
  Kobogda ti sve pocrnilo a oci ti pobilile
  Kukom te po Neretvi trazili
  Kobogda te djava izgulija iz greba kad te unutra metnu..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime