Gordan Jandroković, predsjednik sabora, jutros je iz sabornice izbacio zastupnike stranke Most

Jandroković je to učinio zbog epidemioloških mjera koje kažu da u sabornici može biti 41 zastupnik. No ujutro su na obrazlaganje amandmana, koji se tiču godišnjih planova Hrvatskih željeznica i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, došla tek nekolicina njih.

Jandroković poručio višku zastupnika da izađe, oni se na to oglušili

Mostovac Miro Bulj kritizirao je sve zastupnike kojih nije bilo.

“Raspravljamo o amandmanima koji su bitni za građane, koje vlada sve redom odbija, a ovdje nema zastupnika da brane interese tih građana”, rekao je Bulj nakon što mu je Jandroković poručio da se ne brine on za druge zastupnike.

“Nije fer stalno prozivati one koji nisu ovdje”, kazao je Jandroković, a onda je shvatio da je Mostovih zastupnika u sabornici više nego ih smije biti. Prema Poslovniku donesenom zbog epidemije smije ih biti dvoje, a bilo ih je četvero.

Kad je Jandroković poručio da dvoje izađu, oni su se oglušili na to.

“Ovdje može biti 41 zastupnik, a nema ih. Nema ni vaših zastupnika pa će nas biti četvero. Sramite se”, rekli su Mostovci Jandrokoviću na što je on odredio stanku od 15 minuta kako bi se Mostovci dogovorili tko će sudjelovati na raspravi.

Nakon stanke opet svađa, Grmoja potom prozvao HDZ: Nikoga od njih nema, a nas tjeraju

Nakon stanke, u sabornicu je ušlo četvero Mostovih zastupnika, a više od dozvoljenog ušlo je u Suverenista. 

“U sabornici može biti istovremeno dva zastupnika iz Mosta, jedan Suverenista. I ne sjedite u svojim klupama. Počet ću davati opomene, prvu, drugu, treću, četvrtu da na kraju nećete moći dva dana nazočiti raspravama, što ne bih želio”, poručio je Jandroković zastupnicima nakon čega opet nitko nije htio izaći van.

“Nema rasprave dok ne izađe višak van. Neću se svađati, morate biti dva iz Mosta i jedan Suverenist”, dodao je Jandroković na što mu je Grmoja odgovorio:

“Dragi građani, evo, nikoga iz HDZ-a nema, a nas tjeraju iz sabornice”, poručio je Grmoja. 

Jandroković je nakon toga ponovno odredio stanku.(INDEX)