Ažuriranje imovinske kartice Gordana Jandrokovića, predsjednika sabora, pokazalo je da je ovom dužnosniku “upala sjekira u med”, barem što se tiče novca na njegovom računu

Naime, u odnosu na godinu prije, Jandroković je, prema evidenciji od 18. lipnja, bogatiji za oko 1,3 milijuna kuna, piše INDEX.

Gledano unazad, svota na njegovoj deviznoj štednoj knjižici od 2016. godine nije prelazila tridesetak tisuća eura, sve dok se ove godine na njoj nije pojavilo 112.000 eura, a na kunsku štednu knjižicu Jandrokovića sjelo je pak 745.000 kuna.

Iako prima više od pristojnih 22 tisuće kuna plaće, bilo bi nejasno kako je odjednom prištedio toliki novac, da Jandroković ovu promjenu u imovinskoj kartici nije obrazložio prodajom 54,67 posto udjela u tvrtki Beming d.o.o. za građevinarstvo i stambeno-komunalno gospodarstvo, koja je osnovana u Bjelovaru 1990. godine, a direktor joj je Mario Brestovečki.

Supruga tisuću eura više

Upravo prodajom poslovnog udjela u bjelovarskoj tvrtki koju je osnovao njegov otac, Gordan Jandroković, uprihodio je 1,3 milijuna kuna. Njegov poslovni udjel kupila je 6. lipnja ove godine tvrtka ZVONE d.o.o.

Supruga Gordana Jandrokovića zaposlena je u zagrebačkom KBC Rebro, odakle godišnje prima gotovo 150.000 kuna plaće. Imovinska kartica otkriva da na štednji ima 16.000 eura, tisuću eura više nego prošle godine. Jandrokovići imaju stan u Zagrebu veličine 150 kvadrata, približne tržišne vrijednosti 2 milijuna kuna, te garažu vrijednosti 100.000 kuna, u kojoj je bio Ford S-max, a sada Volkswagen Golf 1.6 tdi iz 2015. godine.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime