Posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Makarske bila je, u najmanju ruku, burna. Brojne točke dnevnog reda izazvale su žestoku raspravu između „jedva vladajućih“ i oporbe. Jedna od važnijih točaka bila je ona koja se odnosi na prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o izdvajanju HNK Zmaj iz financijskih sredstava Zajednice sportskih udruga Grada Makarske

Riječ je, podsjetio je HDZ-ov vijećnik Marko Ožić Bebek, o klubu koji na jednu kunu dobivenu iz proračuna, vlastitim naporima namakne dodatne dvije kune. Unatoč tome, SDP-ova vlast je HNK Zmaj gurnula natrag u Zajednicu sportskih udruga čime je 450 tisuća kuna koliko je prijašnjih godina klub dobivao od Grada Makarske, došlo u pitanje.

Na inzistiranje nezavisnog gradskog vijećnika Stjepana Zelića da se izjasni, gradonačelnik Zoran Paunović obećao je kako će klub i dalje dobivati taj novac na ovaj ili onaj način. Tako je „jedva vladajuća“ većina digla ručice, a posebno zanimljiva bila je ručica Gordane Muhtić, aktualne predsjednice Gradskog vijeća. Da joj dosljednost nije politička osobina, nije veliko iznenađenje. Naime, prije otprilike osam godina, ta ista Gordana Muhtić glasovala je suprotno odnosno za izlazak HNK Zmaj iz zajedničke blagajne Zajednice sportskih udruga Grada Makarske.

No to nije sve. Naravno. Gordana Muhtić glasovala je i za zabranu građevinskih radova od 15. lipnja do 30. rujna. Nedosljedna Gordana Muhtić je, podsjećamo, prijašnjih godina glasovala za potpuno drugačiju odluku o zabrani gradnje i to s datumom 1.svibnja do 30.rujna. Kada bi netko od vijećnika predlagao da takva odluka bude s kraćim vremenskim razmakom, Gordana Muhtić imala je svoje argumente. Gle sad čuda, Gordana Muhtić mijenja mišljenje. Opet.

Podsjetit ćemo čitatelje što je Gordana Muhtić govorila još prošle godine kada se donosila takva odluka za ovu, tekuću godinu. Jasno se usprotivivši prijedlogu da zabrana radova započne kasnije od 1. svibnja, Gordana Muhtić govori sljedeće: „Proljetos, u vrijeme najvećeg “lockdowna”, imali smo situaciju da su se uredno vodili i obavljali svi građevinski radovi na otvorenome. Dakle, nema ograničenja okupljanja, ni direktne opasnosti od prijenosa virusa, nije postojala zabrana izvođenja građevinskih radova i kad su svi drugi ostajali kući i imali direktne posljedice, građevinske ekipe nisu imale taj problem. A sada smo se odlučili između građevinske mafije jer pojedinci imaju mafijaški način ponašanja budući da je prije dvije godine veliki broj tih tvrtki Gradskom vijeću prijetio tužbama, različitim zahtjevima za naknadu štete putem odvjetnika pisanim putem, a zapravo smo samo donosili odluku koja je u nadležnosti Vijeća“. Tom prilikom je dodala kako Gradsko vijeće jedino može donijeti ovu odluku i onda slati komunalne redare i sve ostale na teren. – Ovako se mi ispred njih skrivamo i uvlačimo se u mišju rupu, zaključila je Muhtić.

Što se to promijenilo u odnosu na lanjsku godinu, osim što Gordana Muhtić više nije oporbena vijećnica, ostaje nepoznanica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime