Nepravomoćnom presudom Upravnog suda u Splitu od 26.listopada, sutkinja Miranda Gulišija Jurišić dala je za pravo Gradu Makarskoj po pitanju otkaza bivšem komunalnom redaru Zdenku Rosi.

Prema presudi Upravnog suda u Splitu, Grad Makarska nije postupio nezakonito kada je Zdenku Rosi uručio otkaz 2.ožujka ove godine. Da ne bi bilo zabune, riječ je o drugom otkazu koji je uslijedio nakon što je pravomoćno utvrđeno da je sistematizacija odnosno Pravilnik o unutarnjem redu kojeg je donio gradonačelnik Tonći Bilić bio potpuno nezakonit, pa samim time i otkazi koje su dobili Zdenko Roso i njegov kolega Pero Gazilj. Gradski internetski bilten „Makarsko primorje“ objavio je vijest i svih pet stranica presude što je neugodno iznenadilo odvjetnicu Marinu Kedžo. presuda-preslik
– Ni moj klijent Zdenko Roso ni ja još nismo dobili presudu Upravnog suda u Splitu i zapravo ne znam što piše u obrazloženju presude. Zasigurno ćemo se žaliti Visokom upravnom sudu jer su svi argumenti na našoj strani i ne sumnjam u pozitivan ishod, kazala nam je u telefonskom razgovoru odvjetnica Kedžo.
Osvrnula se i na činjenicu da je presuda u cijelosti objavljena na internetskom biltenu Grada Makarske.
– Tražit ću hitnim postupkom da uklone objavu s Interneta jer su samom objavom nepravomoćne presude grubo prekršili zakon. Nečuveno je da portal u vlasništvu Grada Makarske objavljuje presudu iz statusnog predmeta jednog od svojih bivših zaposlenika, tim više što nije pravomoćna. To je meni prestrašno, zaključila je Marina Kedžo.
Razgovarali smo i sa Zdenkom Rosom koji također nije želio komentirati samu presudu.
– Gledajte, presudu nisam dobio i ne mogu je komentirati. Svakako ćemo se žaliti Visokom upravnom sudu. Ovo je tek početak, ne sumnjam da ću se izboriti za pravdu, kazao je Zdenko Roso.

1 KOMENTAR

  1. Objavilo Makarsko primorje, sigurno je i partijski bilten Kronika dobila informacije o presudi prije Zdenke Rose. Živila pravedna Hrvatska!

  2. Biliću, prerano si naložio ražanj jer zec je još u šumi. Kako si požurio objaviti presudu,a past će prije nego te narod svrgne s vlasti u 5. misecu!

  3. dobro aj ,,taj roso i gazilj su svakako prepotentni i bahati tj.nisu radili svoj posal posteno vec su korumpirani a isti su ih zaposlili ,a isto tako gamad korumpirana im je dala otkaze,,,prema tome tko s đavlom tikve sadi o glavu mu vrcaju jebo vas bebek i bilic u te ružne i tupave tikve ,,,.

  4. Arhiva svaha ti ćast pa koga više zanimaju ta korunpirana bagra paroso nas je sve na Peškeri kamatario pa svalio na onoha ßto nas je sve kažnjavao i punio gradski proraćun a ne svoj džep

  5. Alen ti si zaista prebolesna osoba koja zivi da bi napakostila drugim ljudima. Tvoj zivotni moto je uvuci se vladajucima koliko je to god dublje moguce i uzivat njihovo povjerenje dok oni sami ne shvate koja si ti zlocasta budaletina. Kaznit ce tebe Svevisnji onako kako si i zasluzio pozz. ( zna se, tko si )

  6. gleda sam neke akte i zapisnike ,ali i stvari koje su se ustanovile glede nekih uplatnica ,,,uglavnom ljeti u sezoni naravno ima veceri i to dosta kad su npr.prozvani u svoju korist uzimali keš od uplata npr ribarskih većeri i slićno,,,uzimali su šakom i kapom ,ali kako nece kad su im poslodavci i mentori….e makarani dobro li ste glupi ,bolesni i maniti …

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime