Cirkusanti makarske Gradske uprave kojima je nadređeni gradonačelnik Tonći Bilić, jučer su opet nasrnuli na tuđu privatnu imovinu tumačeći zakone onako kako njima odgovara.

Naime, po nalogu Grada Makarske, jučer prijepodne su djelatnici HEP-a pokušali priključiti struju u tzv. upravnu zgradu Merkura 5, no u tome nisu uspjeli jer je ispred bio parkiran autobus makarskog Prometa. Naime, Mate Jujnović, vlasnik te prijevozničke tvrtke na taj je način pokušao zaštititi ono što je kupio od tvrtke Merkur 5, a u kupoprodajnim ugovorom osim proizvodnih hala Metalplastike definirana je i ta zgrada. Odmah su se sjatili komunalni redari po nalogu Grada Makarske kao i policija, no nisu mogli ništa. Naime, Mate Jujnović ima urednu dokumentaciju, a Grad Makarska nasilu želi uzeti nešto što nije njihovo, baš kao što su krajem prošle godine nasilu pokušali preuzeti imovinu tvrtke Migros, u naravi građevinsko zemljište za koju vlasnik te tvrtke Milan Ravlić ima pravomoćnu sudsku presudu kojom nedvojbeno dokazuje svoje vlasništvo.

Upravna zgrada Merkura 5, straijim Makaranima poznata kao kuća Pavlinović predstavlja eklatantan primjer pljačke privatne imovine u kojoj su združenim snagama sudjelovali podjednako i vijećnici HDZ-a i vijećnici SDP-a u makarskom Gradskom vijeću.
Ignorirajući činjenice, a to su da je nekadašnja NDH od obitelji Pavlinović nezakonito oduzela vrijedno zemljište (današnja Metalplastika) te kuću (zgrada Merkur 5), da je nekadašnja Jugoslavija učinila to isto, a potom i demokratska Hrvatska odnosno Grad Makarska čiji su čelnici zajednički pokušali oteti skandaloznom nagodbom tu zgradu, a u čemu su sudjelovali i Marko Ožić Bebek i Tonći Bilić, jučer ponovno nasrću na privatnu imovinu ne birajući sredstva i manipulirajući pravnim terminima kao što je „samopomoć“.
Sve su zakuhali upravo Marko Ožić Bebek i Tonći Bilić, za javnost politički oponenti, a u biti veliki politički suradnici koje se u posljednje vrijeme može vidjeti u konobama i restoranima za zajedničkim stolom. Obećavajući građanima da će useliti Gradskiu knjižnicu i druge sadržaje u predmetnu zgradu te optužujući Matu Jujnovića da ne želi dobro Makarskoj, Tonći Bilić i njegova svita pokušavaju manipulirati građanima Makarske podcjenjujući njihovu inteligenciju. Pritom zaboravljaju da građani ipak nisu ovce i da je zgrada Merkzur 5 predmet sudskog spora, a po važećim hrvatskim zuakonima i pozitivnim propisima, nitko nema pravo raspolagati imovinom do pravomoćne sudske presude.

I dan danas na zgradiu Merkura 5 stoji kamena ploča na kojoj piše: Godina 1907. Uradiše svega biše – u štediše i još više. Mate Pavlinović

U nastavku možete pročitati i priopćenje gradonačelnika Bilića o navedenom događaju zbog kojeg ne bi čudilo da se Mate Jujnović odluči na sudsku tužbu obzirom da je ozbiljno oklevetan:
“Mate Jujnović, vlasnik Prometa, preko svojih predstavnika silom je pokušao spriječiti Grad Makarsku u osiguravanju normalnog funkcioniranja bivše upravne zgrade Metalplastike čiji je Grad stvarni i zemljišno knjižni vlasnik. Djelatnici HEP-a, naime, po drugi put nisu uspjeli ispoštivati ugovor s Gradom Makarska i osigurati dovod struje u bivšu upravnu zgradu Metalplastike. Nevjerojatno je da jedan poduzetnik, bez ikakve pravne osnove, pokušava spriječiti vlasnika u korištenju svog vlasništva! Očigledno je da je predizborna kampanja već počela i da se ovu gradsku upravu na sve moguće načine želi spriječiti u realizaciji jednog od većih gradskih projekata. Mate Jujnović jedan je od onih kojima nije stalo do javnog, već isključivo do osobnog interesa. Na žalost, pri tome ne preže ni od čega, pa ni od dovođenja u direktnu opasnost djece koja idu u osnovnu i srednju školu na Istoku, kao i sve ostale sudionike u prometu, jer je svojim dosadašnjim postupcima isključio struju za napajanje semafora kraj škole koji zahvaljujući njemu nije u funkciji !!Grad Makarska neće odustati od toga da se zgrada Merkura 5 stavi u funkciju. Nećemo odustati od cilja da se u nju presele gradske udruge iz kulture i Gradska knjižnica, a pri tom ćemo koristiti sva raspoloživa pravna sredstva uključujući i samopomoć. Građanima smo obećali da ćemo štititi gradsku imovinu i opći interes, da nećemo dozvoliti pogodovanje pojedincima i interesnim grupama koje misle da se i Grad i građani mogu kupiti novcem. Zbog takve politike smo se nekima, prvenstveno otimačima gradske imovine, zamjerili.No, vjerujem da imamo podršku većine građana u borbi za očuvanje javnih interesa, a da su u manjini oni koji odobravaju i potiču ovakva nasilnička ponašanja pojedinca.Još jednom ponavljam. Grad Makarska neće ni pod koju cijenu odustati od realizacije svog projekata, bez obzira na to što ga pojedinac (uz pomoć onih koji mu pružaju potporu) pokušava spriječiti”, stoji u priopćenju.

1 KOMENTAR

  1. Sama potvrda da je Bebek kriv, i da je nered u redovima KRADEZEJA,sto se uz ovaj autobus vidi i Ante Vkkić, Bebekov špijun. Kako ga Brkan od milja zove, mobilna jedinica za prljave poslove.

  2. Mate Jujnović kupio novcem koji je prikupio u N.Zelandi.Prodali mu komunistički uhljebi poput Bebeka i njegovih komunista u HDZ-u.
    Isto tako za komunističku kliku nije problem,UKRADI TUĐE,PRODAJ i podjli sa političarima ,opet komunistima iz SDP-HDZ.Naravno lako je tuđim urcem mlatiti praznu slamu,obitelji Pavlinović ukrasti i prodati,a danas Bilić i njegova olgijarhija ponovno po ko zna koji put KRADU TUĐU IMOVINU.Naravno zato svi “priznati i pozati obiteljski komunjare imaju imovinu u centru grada i najboljim pozicijama.
    Gadite mi se partizanijo i ljeva i desna kao i jučerašnji izbor kandidata za gradonačelnika Makarske Jere Brkana-Drkana.Naravno učitelj i mentpr drkanov je svodnik Bebek od kojeh sve kreće,a hobotnica je Medeš i Gali …….

  3. a moj fakenu =Mate,,lipo su te popjačkali bebek i bilic ,a sta simislija da te nece naguziti,,iako su ti uzeli milijune nikad ti ih nece vratiti ,,jedino sta te moze spasiti to je da ni bilic krme lopovsko, niti mali narkoman juda brkan ne budu ni blizu pozicije u gradu,,,,..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime