Jučer ujutro nešto poslije 10 sati zaprimljena je dojava da je u mjestu Gradac 34-godišnji muškarac fizički napao 58-godišnjaka kojeg je potom izbacio iz kuće

Po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su odmah izišli na mjesto događaja te zatekli oštećenog muškarca na ulici dok se 34-godišnjak zatvorio u stan i zaključao uputivši prijetnju policajcima da će pucati ukoliko mu se priđe i dođe na vrata. Nakon razgovora s policijskim službenicima 34-godišnjak je oko 11 sati izišao iz stana i predao se te je odmah uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.
Provedenim istraživanjem 34-godišnjak se sumnjiči da je rukama uhvatio za vrat i prsa i fizički izgurao iz kuće 58-godišnjaka čime je počinio prekršaj iz čl. 10. st. 1. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Oštećeni 58-godišnjak je odbio liječničku pomoć, dok je spomenutom 34-godišnjem počinitelju izrečena mjera opreza zabrane približavanja i podnijet je Optužni prijedlog nadležnom sudu u Makarskoj.
Nadalje, u odnosu na upućenu prijetnju i onemogućavanje postupanja policijskim službenicima provedenim istraživanjem se sumnjiči za kazneno djelo Prisila sukladno čl. 314. st. 1. Kaznenog zakona te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime