Prvim danom lipnja na snagu je nastupila Odluka o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području grada Makarske prema kojoj se ne smiju izvoditi radovi upotrebom građevinskih i drugih strojeva, vozila i alata koji stvaraju buku i to od 1.lipnja pa sve do 30.rujna

Naravno, građevinari i dalje rade, turisti se i dalje snebivaju, a žitelji Makarske zovu Gradsku upravi i komunalne redare od kojih, na kraju, nemaju neke velike koristi. U prijašnjim tekstovima smo već upozoravali na građevinske radove u pojedinim dijelovima Makarske. Komunalni redar Stipe Bušelić se nije mogao načuditi tekstovima i u komentarima na Facebooku tvrdi da je sve u redu, da građevinari ne krše spomenutu Odluku.

Čitatelji se ne slažu s Bušelićem. U međuvremenu su nam poslali još fotografija iz kojih se vidi da su građevinski radovi itekako uznapredovali, a imamo i nekoliko videosnimki iz kojih se vidi da je riječ o radovima koji su itekako bučni.

Ne sumnjamo da će Stipe Bušelić i njegovi kolege opet na terenu ustanoviti da je sve u redu, no u tom bi slučaju gradske vlasti trebale razmisliti o eventualnim izmjenama navedene Odluke u korist turističke sezone.

Jedna čitateljica poslala nam je i snimke radova u Meštrovićevoj ulici gdje se danima buši, brusi i štema, a u nekoliko navrata je ulica bila zakrčena građevinskom mehanizacijom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime