Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za prijevaru protiv HDZ-ovog gradonačelnika Imotskog Ante Đuzela. Terete ga da je podnio lažnu medicinsku dokumentaciju temeljem kojih mu je priznat status hrvatskog ratnog vojnog invalida sa stupnjem invalidnosti od 20 posto.

Đuzela terete da je tako 2000. godine ostvario pravo na osobnu invalidninu i pravo na porezne olakšice pri obračunu poreza na dohodak te da je s navedenih osnova pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 97.461,30 kuna na štetu proračuna RH.U optužnici se navodi da je Đuzel u rujnu 1999. godine u nakani da se neosnovano znatno materijalno okoristi podnio zahtjev za priznavanjem statusa ratnog vojnog invalida. Priložio je 12 lažnih liječničkih nalaza za razdoblje od listopada 1992. do studenog 1994. iako je bio svjestan da ti nalazi nisu istiniti, sve s ciljem lažnog prikazivanja kontinuiteta liječenja, stoji u optužnici. “To je njihova stvar. Ja na njih ne mogu utjecati. Što ću komentirati. Moje ranjavanje na južnom bojištu nije sporno, ali oni tvrde da ne valja nalaz”, kazao nam je Đuzel, koji tvrdi da se neće kandidirati na izborima u svibnju, a dao je naslutiti da još neće dugo voditi ni HDZ u Imotskom. Đuzelu je još uvijek u tijeku postupak za putne naloge i noćenje u zagrebačkom hotelu Westin u kojem ga terete da je gradsku blagajnu oštetio za desetak tisuća kuna. (index.hr)

1 KOMENTAR

  1. Kad krenete iz Imotskog priko Poljica i dalje do Zagvozda pa kroz tunel dođete u jednu opčinu di ima također šerif,lažni ratni vojni invalid.(60%)

  2. Imotski načelnik je 20 GOD.gradonacelnik i uništilo je grad pod imenom Hdz -strašno kao i cila županija je u agoniji a svi kandidati Hdz traže još jedan mandat.Dosta je bilo!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime