Nije prošao prijedlog Edvina Šimunova da se Liburnija d.o.o. u kojoj Grad Zadar ima suvlasništvo od 58,83%, dodatno zaduži za 10 milijuna kuna

Podsjećamo, Edvin Šimunov je zatražio od vijećnika u zadarskom Gradskom vijeću da glasuju za davanje suglasnosti i jamstva za još jedno zaduženje pored aktualna dva kredita koja još nisu isplaćena. Da je prijedlog prošao, taj novac bi se iskoristio za isplatu plaća i doprinosa, pokrivanje dugova prema dobavljačima itd.

HDZ-ovi gradski vijećnici su, doduše, podržali takav prijedlog, no kada je predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić dao prijedlog na glasovanje, tek je deset vijećnika glasovalo za, vijećnici Akcije mladih Ante Rubeša i Marjana Botić bili su suzdržani, a ostatak nazočnih vijećnika glasovao je protiv. Zanimljivo, svoje pravo glasovanja iako su bili nazočni, nisu iskoristili Mate Lukić (HSP), Drita Dunatov (KLGB) i Anadia Kožul (KLGB).

Uoči glasovanja nije pomoglo izlaganje direktora Edvina Šimunova koji je bio izuzetno nervozan te je neprimjereno komunicirao s vijećnicima. Naveo je, između ostaloga, da je Liburnija d.o.o. primjer dobrog poslovanja te da su po dobivenim subvencijama na začelju kada se usporede iznosi drugih prijevozničkih tvrtki u Hrvatskoj. Sve to izgovarao je sa velikom količinom nervoze, arogancije što, čini se, gradski vijećnici izabrani po volji građana, nisu najbolje prihvatili.

Sam Edvin Šimunov je u jednom trenutku kazao kako je Liburnija na kisiku, a od gradskih vijećnika se moglo čuti da Liburniji prijeti i stečaj. Zanimljivo, nitko od nazočnih nije konstatirao kako je Grad Zadar tek jedan od udjeličara u ovom trgovačkom poduzeću te da općine u Zadarskoj županiji imaju više od 40% udjela u LIburniji.

Neprihvaćanjem prijedloga Edvina Šimunova, nameće se pitanje je li ovo prekretnica u financijskoj politici Grada Zadra? (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime