Jučer je u Zadru svoju kandidaturu za načelnika općine Kolan na Pagu, predstavio Šime Gligora

Koalicija “Gremo zajedno” čiji je Šime Gligora kandidat, okuplja više stranaka: Most, Nezavisni za Hrvatsku, Demokratski HSS, Stranka umirovljenika, no na listi za Općinsko vijeće naći će se i određeni broj nestranačkih osoba.

– Ova koalicija nije stvorena 5 do 12, u ovom trenu  prije izbora, već nas nekolicina djeluje kao tim godinu dana. U skoro identičnom obliku smo sačinjavali većinu u općinskom Vijeću Općine Kolan u prošlom mandatu. Već tada smo se dogovorili da idemo pokušati surađivati na ovoj platformi i vidjeti da li je naša suradnja moguća i koliko je kvalitetna, i onda odlučiti kako ćemo nastupiti na lokalnim izborima.  Tada smo već na prvom sastanku pitali jedni druge… „gremo mi zajedno?“ i otuda i naziv ovoj platformi – „Gremo zajedno“, pojasnio je Šime Gligora.

On je već obnašao dužnost načelnika Općine Kolan pred 4 godine u razdoblju od 8 mjeseci što je posljedica prijevremenih izbora.  – Tada sam prvi puta ušao u svijet politike i susreo se djelokrugom rada načelnika i problematikom upravljanja općinom. To moje iskustvo i način na koji sam u tom kratkom periodu vodio Općinu te se upoznao sa širinom problema koje muči stanovnike naše općine je i razlog zbog kojih me ova koalicija i predlaže za kandidata za načelnika Općine Kolan, kazao je Šime Gligora.

U svom dosadašnjem političkom radu, Gligora se zajedno sa svojim suradnicima zalagao za oslobađanje komunalnog doprinosa za mlade obitelji, subvencije za studente i učenike, oslobođenje od plaćanja dijela zakupnina i koncesija tijekom krize, pokretanje izrade prostornih planova itd.

Šime Gligora rođen je 1975., osnovnu i srednju školu završio na Pagu, diplomirao na Fakultetu organizaciji i informatike u Varaždinu, te stekao zvanje dipl. informatičara. Oženjen je i otac troje djece. Zaposlen u osnovnoj i srednjoj školi u Pagu kao nastavnik informatike sa zvanjem mentora i koordinator učitelja informatike na razini Zadarske županije, mentor brojnim učenicima na svim razinama natjecanja iz informatike, vlasnik obrta za informatičke usluge.   

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime