Dragi prijatelji, planinari, šetači, rekreativci i svi ostali koji vole uživati u prirodi pozivamo vas na  planinarski pohod “Hajdemo do Vrane”


Čeka vas zanimljiva hodnja povijesnom Vranom na stazi “Hajdemo do Vrane” i druženje na rubu Parka prirode Vransko Jezero, a program pohoda je zaokružen  zabavom u prostorijama PD Belveder u kampu Sv. Dominik u Biogradu.nNavedena staza osmišljena je i izrađena od strane članova PD Belveder i na 1.pohodu, ujedno i otvaranju staze u ožujku 2015. godine sudjelovalo je oko 150 planinara i šetača. Staza je u suradnji sa Turističkom zajednicom Pakoštane zamišljena kao proširenje turističke ponude za ljubitelje prirode, šetače, planinare i ljude željne aktivnijeg odmora, gdje su osim prekrasne prirode i pogleda prema Vranskom jezeru, Kornatima, Velebitu, Dinari…

Uključeni su i povijesni objekti kojima selo Vrana obiluje. Staza tako prolazi pored Hana Jusufa Maškovića, starog grada Laurane, templarske utvrde, nekoliko izvora vode iz kojih su akvadukti išli do povijesne Jadere, preko Gradina i vrhova iznad Vrane do ostataka antičke Zamine.

Staza je osrednje kondicijski zahtjevna, 3-4 sati hoda, po kamenitom, krškom terenu, bez šumskog pokrova, izloženo suncu.

Dinamički plan:
– 09.00 okupljanje u Hanu Jusufa Maškovića, prijave
– 11.00 početak pohoda
– 11.10 obilazak starog grada Vrane (templarske utvrde)
– 11.30 izvor Pećina
– 12.15 Gradina, kraći odmor (10-15 min)
– 13.00 vidikovac Mali Bak, duži odmor (30-40 min)
– 14.15 izvor Vila, kraći odmor
– 15.00 Zamina
– 15.30 završetak pohoda, transfer učesnika pohoda busom prema Hanu

-16.00.-ručak u Vrani , te povratak u Biograd, u kamp Sv. Dominik na zabavu i svirku banda Jeremiahs

Kotizacija 30 kn (djeca ne plaćaju) – uključuje obrok.

Upute za sudionike pohoda:

– svi sudionici pohoda na istom sudjeluju na vlastitu odgovornost i dužni su se pridržavati uputa organizatora i vodiča, u suprotnom se neće smatrati sudionicima pohoda, bez obzira na plaćenu kotizaciju. Organizator se ne može smatrati odgovornim za bilo kakve neželjene posljedice.

– za pohod dođite adekvatno pripremljeni sukladno vremenskim i terenskim uvjetima, u čvrstoj obući, planinarskim cipelama / gojzericama, odjeveni adekvatno temperaturi, obavezno ponijeti bocu vode, min 1.5 litru, zaštitu od sunca. Ukoliko uzimate neke posebne lijekove ili terapiju upozorite na to vodiče i/ili pripadnike GSS da se zna ako vam zatrebaju

– psi su dobrodošli, ali molimo da isti budu na povodcu te su vlasnici istih odgovorni za svoje i njihove postupke. Za sve informacije javite se predsjedniku PD Belveder Robertu Pejiću tel. 098/742-983.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime