Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici uključujući autoceste A1 između Bosiljeva i Gospića, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, državnu cestu DC1 Čeglje-Karlovac-Udbina-Gračac te staru cestu kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom. Detaljan prikaz cesta na kojima su zimski uvjeti nalazi se na našoj interaktivnoj karti

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji te Rijeci ili Istri, i obrnuto.
Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijellu zemlje. U Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj pada snijeg (povremeno i kiša). Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme, poručuju iz Hrvatskog autokluba.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime