HSP je pod pritiskom HDZ- ovaca i SDSS- ovaca briljirao u Lici. Građani Gospića dali su povjerenje HSP-u, njenom lideru Karlu Starčeviću, s ukupno osvojenih 39% glasova birača

Na županijskoj razini HSP dobio  je povjerenje 17 % glasova birača. HSP je tijekom kampanje praila medijska blokada. Naručene ankete HDZ-a i SDSS-a, nisu ni spominjale ime HSP-a. Naslovnice biltena režima Andrea Plenkovića nerealno su  favorizirale HDZ- ove bivše i sadašnje lidere Darka Milinovića i Marijana Kustića.

Lika, nekada utvrda komunističke partije, danas utvrda HDZ-a doživjela je debakl u svakom smislu. Kolaps gospodarstva, demografije, masovna iseljavanja plod su dugogodišnje politike HDZ-a na čelu s Darkom Milinovićem, ličkim Putinom, kako su ga režimski mediji prozvali. Rat u partiji, HDZ-u, buknuo je podjelom plijena iz Plitvičkih izvora. Konkretno radilo se o 100 milijuna kuna koje godišnje nestanu, a koje usmjere specijalci nacionalnih parkova, na adrese partijskih sekretara.

Nevažećih 592 listića, upućuje na osnovanu sumnju manipuliranja određenim biračkim mjestima. Koalicijska  lista stranaka; HDZ, HSP AS, HSU, HSS, HBS ukazuje na neprirodni i nemoralni koalicijski blok u Ličko senjskoj županiji. HSP AS, kojega je predsjednik Hrvoje Niče, nije koalirao s HSP-om, kojega je predsjednik Karlo Starčević, već s HDZ-om kojega je predsjednik Andrej Plenković.

HSP koji predvodi Karlo Starčević, svakim danom ulijeva povjerenje sugrađanima, Hrvatima koji nisu napustili svoja lička ognjišta. Koalicija HDZ- Andrea Plenkovića  i HSS-a Kreše Beljaka, za izbore u Lici, dodatno zbunjuje i onako zbunjene Hrvate. Politički nemoral HDZ-a , svakim danom izlazi na vidjelo. Odmicanjem HSP-a od vlasti na državnoj razini  i etiketiranjem pravaša kao ekstremne desnice, od strane HDZ ovaca koji su koalicijski, strateški partneri Pupovčeva i Uzelčeva SDSS-a, s kojima po potrebi zaigraju kozaračka kola, stiže na naplatu.

Koalicija HDZ-a ,s pet stranaka (jedna nezavisna lista) u Ličko – senjskoj županiji s ukupno osvojenih 7.631 glasova (35,42%) poražavajuća je htjeli oni to priznati ili ne. HSP samostalno s osvojenih 4.402 glasova (17,15%) uz serviranu medijsku blokadu od režima Andrea Plenkovića, može se pohvaliti s povijesnim izbornim rezultatom. Narušeni hranidbeni lanac HDZ-ovih krim skupina ličkog Putina, doprinio je osvajanju 4.402 glasa (20,43%). Pohod ministra MUP-a, ( teritorijalca Stjepana Mesića)  Ličko senjskoj županiji, Zadarskoj županiji, u predizborno vrijeme  doprinijeti će motiviranju korumpiranih, poraženih Putinovih HDZ ovaca da se priklone  Kustićevim HDZ- ovcima. Tako da nema sumnje da će režim Andrea uz pomoć ministra teritorijalca i Pupovca-Uzelca, kao koalicijskog partnera, osigurati konstituiranje  Skupštine Ličko – senjske županije.

Karlo Starčević dobitnik je povjerenja urbanog djela Like, glasači grada Gospića ukazali su povjerenje svom gradonačelniku Starčeviću kao nositelju liste, koji je osvojio 39% glasova . Socijaldemokratska partija hrvatske – SDP osvojio je 851 glas (3,95 % ) za Ličko senjsku županiju. Samostalna demokratska srpska stranka – SDSS osvojila je 1.156 glasova (5,36%). Karlo Starčević izjavio je da se bez HSP-a neće moći formirati vlast? HDZ, s liderima bivše komunističke partije bez HSP-a , kao ekstrema (kako ih etiketiraju) , danas vodi Hrvatsku, činjenica u međustranačku i ekonomsku utopiju. Poučeni iskustvom koalicija, HDZ-a, sa sigurnošću možemo konstatirati da će HDZ formirati vlast u Lici s Pupovcima, Milinovićima, Beljacima, Bandićima i Uzelcima.

Pravaši su izbornim rezultatima u Lici nesporno zauzeli dobru poziciju za predstojeće EU izbore, predsjedniče izbore . Pouka za pravaše bila bi što dalje od HDZ-a , to bolji rezultat za HSP! Pravaške ankete ukazuju i na neprihvatljivu suradnju  HSP-a, s Hasanima i Tomašićkama. Jedna je pravaška stranka kod Hrvata, upravo ova koju predvodi Karlo Starčević, a ne prihvaća kao koalicijskog partnera HDZ-SDP.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime