Jutros se trebala održati sjednica Odbora za izbor i imenovanje na kojoj su trebali biti izabrani novi članovi Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice. Sjednica nije održana zbog opstrukcije članova Odbora iz redova HDZ-a i Akcije mladih koji se nisu pojavili, piše u Daniel Radeta, predsjednik zadarskog SDP-a u priopćenju kojeg u nastavku objavljujemo

Znanstvena knjižnica je predugo bila žrtva loših politika i političara koji ne znaju što je knjiga. Takve su im bile i kadrovske politike.

Od tajnice gradonačelnika sam zatražio da se na Dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća uvrsti i Odluka u prepuštanju Znanstvene knjižnice Zadarskom Sveučilištu. 

Time građani ništa ne gube, Znanstvena knjižnica dobiva perspektivu razvoja te se zaustavlja proceduralno političko nasilje koje traje godinama.

Vrhunac nezakonitih radnji dobili smo u vidu imenovanja v.d. ravnateljice od strane HDZ-a, koja je ovim činom ostvarila protupravnu imovinsku korist, što spada u sferu kaznenog djela.

Početak i kraj HDZ-ovih interesa je i onako samo činjenica tko će biti, a tko neće, ravnatelj te ustanove.

Ovom Odlukom završava političko nasilje nad Ustanovom koja ujedno dobiva i novi početak. Siguran sam kako Sveučilište zna što će sa Znanstvenom.

Predsjednik Odbora za izbor i imenovanje,

Daniel Radeta

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime