Svakog radnog dana Nikola Tesla, žitelj Starigrada točno u 7.15 ujutro stigne ispred zgrade općine i prosvjeduje

„Naoružan“ zahodskom daskom, toaletnim papirom, bocom vode i klaunovskim nosom, Nikola Tesla vrlo jasno upozorava na golemu količinu nebrige općinskih vlasti  na čelu sa HDZ-ovim načelnikom Krstom Ramićem.

Jedno od najstarijih turističkih mjesta na Jadranu u kojem turistička sezona traje cijelu godinu u brojnim dijelovima nema vodu, kanalizaciju, a o biopročistačima ne treba ni govoriti. Primjerice, vodu u svojoj kući nema ni Nikola Tesla koji godinama apelira i na vlasti, ali i na svoje sumještane da dignu svoj glas i izbore se za temeljna ljudska prava zajamčena i Ustavom RH. Zanimljivo, nedavno je općina Starigrad koja se sudski spori sa ovim živopisnim prosvjednikom darovala Vodovodu nekretninu sa građevinskim objetkom nedaleko od kuće Nikole Tesle.

Spomenimo i to da su HDZ-ove općinske vlasti u Starigradu u specifičnoj situaciji kada se zna da je Marijan Marasović, stric zamjenika načelnika Šime Marasovića, imenovan u Nadzorni odbor Vodovoda po političkom ključu. Nikolu Teslu podržavaju oporbeni vijećnici HSS-a, SDP-a, nezavisni, no HDZ-ovi vijećnici od njega okreću glavu.

Žalosti da ispred zgrade općine nema na desetke drugih žitelja Starigrada koji nemaju vodu iz vodovodnih cijevi, koji nemaju ni kanalizaciju kojima zbog nedostatka biopročistača i smrada gosti otkazuju boravak u njihovim apartmanima. Jedino objašnjenje takve pasivnosti građana koji trpe nemar i nebrigu HDZ-ovih vlasti je bojazan za svoje članove uže i šire obitelji koji su ucijenjeni uhljebničkim funkcijama, pa bi dizanje glasa protiv općinskih štetočina moglo rezultirati odmazdom?!

– Prosvjedujem  za pravo na vodu i pravo na kanalizaciju i pročišćivače otpadnih voda, urina i fekalija.Sve se cijedi u porozni krš. Zagađujemo more i podzemne zalihe pitke vode. Nisu mi vijećnici sa liste HDZ-a u Vijeću pružili ruku. Jedino su to učinili Zlatko Marasović iz SDPa, Jole Petričević iz HSSa i nezavisni Nediljko Jusup (Na fotografiji gore s Nikolom Teslom, op.a.).Predsjednik Općinskog vijeća Marko Marasović mi nije dozvolio da uđem u vijećnicu i slušam rasprave.Držao se poslovnika, zaključio je Nikola Tesla koji neće odustati od prosvjeda, pa makar morao uvijek prosvjedovati sam i boriti se za one koji sjede u svojim kućama i u strahu niti vide niti čuju. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime