Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u nedjelju je, u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, održao koncert u Trilju

– Hvala HVIDRA-i i mom prijatelju, gradonačelniku Ivanu Šipiću, rekao je Škoro na početku nastupa koji je privukao pet tisuća ljudi.

Šipić je HDZ-ovac i saborski zastupnik, ali nije otkazao koncert Škori, protukandidatu Kolindi Grabar-Kitarović. No, pojedini HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici općina postupili su drukčije nakon što je Škoro krajem lipnja objavio svoju kandidaturu.

U njegovom menadžmentu doznajemo da je Škoro ostao bez ljetnih koncerata u gradovima Imotskom i Našicama te u općinama Rugvica i Gradina. Niti u jednom od tih slučajeva službeno objašnjenje nije bilo da je Škorina predsjednička kandidatura razlog otkaza.

Strogo bez politike

Iz Turističke zajednice Našica je, primjerice, ljudima koji vode brigu o Škorinoj pjevačkoj karijeri rečeno da »nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju«, a iz uprava nekih od spomenutih mjesta nisu dobili nikakvo obrazloženje.

»Škoro na aktualnoj turneji posvećenoj 30. godišnjici pjesme ‘Ne dirajte mi ravnicu’ ne emitira s pozornice nikakve političke poruke. Zna pozdraviti organizatore, kao što je to bilo i u Trilju, ali to je sve. Na njegovim koncertima nema politike, to se strogo pazi. Škoro ne želi koncerte, uglavnom dogovorene prije nego što se kandidirao za predsjednika Republike, koristiti u predizborne svrhe«, ističu u menadžmentu popularnog pjevača.

Posebno im je, inače, žao što je otpao nastup u Imotskom, odakle Škoro vuče podrijetlo. Prošle je godine on imao u Imotskom koncert u sklopu dočeka hrvatskog nogometnog reprezentativca Ante Rebića. Nastupio je besplatno, a još je i iz vlastitog džepa platio razglas.

Ove je godine koncert u Imotskom trebao biti 2. kolovoza, na Dan grada, dogovoreno je da također bude besplatan, ali mu je HDZ-ov gradonačelnik Ivan Budalić naglo otkazao. Škoru je zamijenio band Vatra.

»Rekli su nam tek da su odustali od koncerta, ništa više. Možemo zato samo nagađati o gradonačelnikovim motivima«, ističu u Škorinom menadžmentu.

Ali, stanovnici Imotske krajine ipak će ga čuti ovog ljeta. Mladen Todorić iz Udruge specijalne policije pozvao ga je u Zmijavce i Škoro će tamo zapjevati 12. kolovoza. Todorić nam je jučer pojasnio svoju reakciju.

Može u Zmijavcima

– Mene ne zanima tko za koga glasuje, svatko neka slobodno bira. Mi smo na ovaj način isključivo stali u obranu hrvatskog pjevača, isto bismo reagirali da su u pitanju bili Thompson, Mladen Grdović ili bilo koji drugi izvođač domoljubnih pjesama, koji se ničim nije ogriješio o hrvatsku državu. U vrijeme kad po hrvatskoj obali harače Milica Todorović, Jelena Karleuša, Lepa Brena, Aca Lukas i ostali, jednom hrvatskom pjevaču zabranjuje se koncert. To se ne smije događati.

Da se razumijemo, nemam ja apsolutno ništa protiv da ti što sam ih nabrojio pjevaju po Hrvatskoj. Neka pjevaju i neka ih dođe slušati svatko tko voli takvu vrstu glazbe. Ali, tražim da se jednako postupa i prema domoljubnim pjevačima, bliskim braniteljskoj populaciji. Mi smo stvorili ovu državu, obranili je i neprihvatljivo mi je sada da se zabranjuju koncerti i to baš u Imotskom, otkud su Škorini.

Zamislite samo da se Hladnom pivu brane koncerti u Gajnicama ili Đorđu Balaševiću u Novom Sadu, rekao nam je Todorić.

Škorin nastup u Zmijavcima, kaže, neće ih ništa koštati. Više puta smo jučer zvali imotskog gradonačelnika Budalića, kako bismo čuli i njegovu stranu, ali se on nije javljao na mobitel.

Što se Šipića tiče, on naglašava da ni trenutka nije bio u dvojbi hoće li Škori, unatoč predsjedničkoj kandidaturi, dopustiti nastup u Trilju.

– Organizator koncerta bila je HVIDRA. Naravno da se ta udruga, kao uostalom sve drugo, financira iz gradskog proračuna, ali HVIDRA ima svoj program i u okviru njega još su u prosincu prijavili Škorin koncert. To su oni ugovorili s njim i tko sam ja da bih im zabranio taj koncert jer se netko za nešto kandidirao. Logično je da sam dao podršku svojoj HVIDRA-i, svojim braniteljima. Na Trilj nije pala niti jedna granata, ali je 15 naših sugrađana poginulo kao branitelji. I kako bih ja sada invalidima Domovinskog rata i obiteljima poginulih branitelja rekao da ne mogu slaviti Oluju uz koncert koji žele. Zabrane nikad nikome nisu dobro donijele, kazao nam je Šipić.
Ne negira da je u prijateljskim odnosima sa Škorom, koji je i lani pjevao u Trilju.

– Da, mi smo prijatelji. Zašto ne bismo bili? I s Thompsonom sam odličan prijatelj. Ali, politički nisam zadrt. Okrenut sam životnim temama, povlačenju novca iz europskih fondova, otvaranju radnih mjesta, gradnji dječjih vrtića i vatrogasnih domova, a ova politička bitka koja se sada vodi može proći i bez nas, zaključuje HDZ-ov gradonačelnik Trilja.

Njegov stranački kolega, našički gradonačelnik Josip Miletić nije htio komentirati činjenicu da Škore ljetos neće biti u Našicama. Načelnik Gradine u Virovitičko-podravskoj županiji Marko Ajček tvrdi, pak, su se za Dan općine 20. srpnja odlučili za jeftiniju varijantu.

– Nema tu politike. Škoro je dosta tražio i prihvatili smo za nas povoljniju ponudu, rekao nam je Ajček, u čijoj je Gradini umjesto Škore nastupila grupa Begini. (Novi list)

3 KOMENTARI

  1. ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA, najcrnjih razbojnika i hoštaplera koje je ova zemlja izrodila. Nigdi na Svitu nema ovakve zločinačke političke hobotnice toliko umrežene i štetne po Državu i društvo kao ovdje kod nas. I sve sudski perfektno dokazivo i argumentirano. I opet ništa bratija hara na sve strane nekažnjeno i slobodno.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime