Postavljanjem tenka T-55, jučer je na spomen obilježju zaustavljanja tenkova JNA 1991. godine na granici između Širokog Brijega i Mostara (Dobrič-Polog) završena zadnja faza uređenja ovoga spomen obilježja

Ove su godine, Grad Široki Brijeg u suradnji s braniteljskim udrugama HVO-a i Ministarstvo obrane BiH, sklopili Ugovor o dodjeli prostora na privremeno korištenje Odjelu Vojnog muzeja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH. Formiranjem jedinstvenih Oružanih snaga BiH 2005. utemeljena je 1. pješačka (gardijska) pukovnija.

Pukovnija baštini identitet, tradiciju i kulturno povijesno nasljeđe Hrvatskog vijeća obrane i hrvatskog naroda. Ovo je dio teksta koji su prenjeli mediji hercegovine, u scenariju političkog vodstva HDZ BiH , na čelu s Draganom Čovićem. Stvarno činjenično stanje je sasvim drugačije. Upravo ovi tenkovi koje spominju Širokobriješki vitezovi, su na kupreškoj visoravni  tijekom travnja 1992 godine počinili masakr na hrvatima, kao pripadnicima HVO-a.

Dakle tenkovi koji su zaustavljeni su i propušteni. A oni koji su privremeno zaustavili tenkove, aplaudirali su Aliji Izedbegoviću, kao lideru BiH. Danas  lider svih hrvata BiH je Dragan Čović, ćiriličar i jugosloven iz Širkokog Brijega. Ne bih se trebali iznenaditi ukoliko ovi što su s dizalicama instalirali tenk na Pologu, da instaliraju-postave i spomenik Draganu Čoviću kao hrvatu, borcu HVO-a u Mostaru ili na Crnču u Širokom Brijegu. Lažiranje povjesti hrvata, projekat je KOS-ove, danas Sokolove mreže. Dragan Čović, Borjana Krišto, Bariša Čolak, Stanko Čolak, Drago čolak… samo su jedni od izabranih predstavnika beogradskih krugova SANU-a. Ratni put Dragana Čovića kreće od osamdesetih godina, dolaskom u Vazduhoplovnu industriju Soko Mostar, pod mentorstvom elitne KOS-JNA- škole.

Dragan Čović izjasnio se kao Jugoslaven, potpisao se ćirilicom, puno prije nego što je stigao u Vazduhoplovnu industriju JNA. Drugovi koji postavljaju tenk na Pologu, mogli bi postaviti i zrakoplov JNA u centru Širokog Brijega. ispod zrakoplova mogli bi staviti naslov “Orao, sokolove mreže, svakim danom širi krila iznad Hercegovine”. Da je Hercegovina 2019 godine u kandžama KOS-a , glavnu politiku HDZ BiH vode pripadnici JNA, profesionalni oficiri i rezervni oficiri JNA-TO, upravo oni koji su razoružali hrvate, špijunirali i likvidirali hrvate. Najjače uporište sokolove mreže danas su institucije pravosuđa i ministarstva unutarnjih poslova, kao represivnog aparata. Masovna iseljavanja iz Hercegovine potvrđuju navode teksta o postojanju zločinačkog udruženja KOS-ovske, beogradske  mreže u policiji i pravosuđu, koju kadrovira Jugoslaven -ćiriličar Dragan Čović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime