Potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Vir, Veseljko Orlić jučer je na novinskoj konferenciji informirao kakve mu je poruke nedavno slao “posebni savjetnik” i bivši načelnik Kristijan Kapović

Povod novinskoj konferenciji bilo je kršenje zakona obzirom da Antonio Vučetić kao uskoro bivši predsjednik OV-a i Marino Radović, bivši direktor općinskog poduzeća Čisti otok i trenutni načelnik nisu sazvali sjednicu Općinskog vijeća u zakonskom roku iako je to zatražila novoformirana većina kojoj pripada i Veseljko Orlić.

U obraćanju javnosti ispred zgrade Općine, Veseljko Orlić dao je na uvid poruke koje mu je slao Kristijan Kapović, a koje su sadržajno problematične jer ima elemenata tri kaznena djela i to ucjene, prijetnje i osobito nametljivog ponašanja. Obzirom da je Kristijan Kapović zbog kaznenog djela prijetnje pravomoćno osuđen u lipnju ove godine na zatvorsku kaznu od 6 mjeseci s rokom kušnje od tri godine u kojem vremenu ne smije počiniti kazneno djelo, postoji mogućnost da bi zbog ovakvih poruka mogao završiti iza rešetaka.

Posebno problematična prijeteća poruka glasi: “Sutra je Koncesijsko vijeće…odbiti će ti Zahtjev…desiti će ti se ko Karmelu na Jadru…“. Gospodin Karmelo kojeg Kapović spominje imao je prije nekoliko godina ugostiteljski objekt na pomorskom dobru ispred svoje kuće i o njemu je ovisila koalicija sklona Kapoviću. Kada je gospodin Karmelo “otkazao poslušnost” Kristijanu Kapoviću, izgubio je koncesiju, a ugostiteljski objekt mu je, po nalogu općine, srušen!

Veseljko Orlić također ima dobro uhodan posao koji djelomično obavlja na pomorskom dobru i korisnik je koncesije. Kako više ne podržava Kapovićeve poslušnike Antonia Vučetića i Marina Radovića te se u međuvremenu priključio donedavno oporbenim vijećnicima čime je formirana nova većina, gore citirana poruka ima obilježja kaznenog djela prijetnje.

Veseljko Orlić (lijevo)

Jučer je Frane Vučetić, jedan od vijećnika novoformirane većine i kazao kako očekuje da policijski službenici krenu prema Viru i privedu Kristijana Kapovića radi odsluženja zatvorske kazne obzirom je prekršio uvjetnu osudu. Ukoliko nadležne institucije ne budu reagirale, novoformirana većina će od policije i suda zatražiti da se Kristijana Kapovića privede, da se utvrde sve činjenice i da ga se sprovede na odsluženje zatvorske kazne.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime