HOĆE LI MASKE KONAČNO PASTI Ima li se išta više voljeti pod nebom ProBosanskim…

0

Poštovani lideri pod nebom: demokratske-nedjeljive-jedinstvene BiH-uvezanom s dva entiteta i jednim distriktom i pod zajedničkim nebom, vjerujem kako zabavi dolazi kraj?! Sad naplata počinje!? No prije nego, što bih prihvatio Vaš poziv pod zastavu jedinstvenog ProBosanskog neba, kao čin odgovornog čovjeka, koji obnaša tako važnu zadaću, molio bih Vas, da meni osigurate vlast nad-onim maleckim komadićem neba Hrvatske Republike HercegBosne!

Piše: Hrvatin Tomašević

Vjerujem kako sam jedini, ali i prvi koji se javno prijavio za tu zadaću. Ali da biste me  motivirali, a i da biste  Vi bili kvalificirani(da znam za koga radim) molio bih Vas da odgovorite na predočena  pitanja vrijedna nekoliko milijardi maraka, koliko nestade…U bespućima HercegBosanske, sustavne političke pljačke…

Ako bi se rukovodili načelom nadređenosti većine nad manjinom, što je objektivno mjerilo ProBosanskog kolektivizma, morali bi potražiti u uzrocima-poput političkog Islama, koji će, onda, imati svoje posljedice po stanje nacionalne i institucionalne krize, unutar političkih odnosa suverenih naroda, koji čine Daytonsku BiHu…Komšić, i, u ne znanju ali s političkom namjerom izostavlja-suverenititet, koji nije promjenjiva, ustavna,  kategorija… Zaboravljajući da su Hrvati suvereni, kao i što su Bošnjaci i Srbi-na tlu, koje je danas u granicama Daytonske BiHe, no ne, i, predmetne, iz naslova-ProBosanske !

Činjenice, kad je riječ o LiderLendu, još uvijek imaju snagu u mom kazivanju…To će te osobno/lično osjetiti…Da li će te preboljeti…Tko preostane, moći će kazivati o kojoj učestalosti i rasprostranjenosti ProBosanske političke ideje govorim i tko ju je od nacionalnih mališana smatrao javašlukom : Hrvati, razapeti vise na križevima-ili ili…Bosna i Hercegovina, visi na krstu, razapeta-ili ili…ProBosnom se širi miris Islama-ili ili…

1. Koliko i u kom smislu ste privrženi Hrvatskoj Republici HercegBosni, a koliko ProBosanskoj „domovini“ BiH?

2. Kako/gdje/u čemu da pronađemo smisao Hrvatske Republike HercegBosne i sadržaja političke ideje ProBosanski?

3. Da li bi opredijeliti se za ProBosansko imalo političko ili zavičajno značenje ?

4. Da li netko zna, žele li Građani biti Pro…Bosanci ?

5. Trebamo li stvarati mit o demokratskoj-nedjeljivoj-jedinstvenoj BiH-uvezanoj s dva entiteta i distriktom?

6. Da li bi ste se Vi borili pod nebom i zastavom Hrvatske Republike HercegBosne ili pod ProBosanskim nebom i zastavom?

7. Znate li, tko ima na umu  male teritorijalne-federalne jedinice unutar BiH, uzgred budi rečeno, koje podrazumjevaju-nacionalne institucije Hrvatskog naroda?

8. Koji su ovdašnji jezici- ima li pod ProBosanskim nebom- književnosti na hrvatskom jeziku?

9. Da li Hrvate/Srbe vole više ako govore bolje engleski, nego svoj materinji jezik, pod ProBosanskim nebom i zastavom?

10. Kako će te vratiti povjerenje među narode, kad znate-da se pod tim istim ProBosanskim nebom, neprijateljstvo brzo širi?

11. Da li ste za društvo jednakijih, kad smo evo pod zastavom BiH-svi pod istim nebom, skupa s drugim i drugačijim i ostalim i s građanima?

12. Znate li što bi to činilo-sadržavalo(pojam) u budućnosti nacionalnih identiteta pod ProBosanskim nebom i zastavom?

Zanimljivo će biti, koji to: lideri-stožernici-dužnosnici-pojedinci će u budućnosti, nositi obilježja i ProBosanski identitet, tako biti prepoznatljivi po tomu…Alaha i HercegBosne mi…Za lovu…I sve za interes Hrvatskog naroda…No, kako to obično biva s disfunkcionalnim mudonjama iz središnjice… Dvije dame-gospođe-građanke su imale muda i oduprijele se ProBosanskom !

Lideri pod nebom BiHe, Vaš poziv me je učinio poniznim, jasan mi je bio i Vaš poziv za one „ostale lidere-mogule intelektualne misli“ koje niste izostavili, da uzmu učešće u stvaranju ProBosanskog političkog indetiteta…Kao početak, nečega većeg…Naime, dozvolite mi drskost da preimenujem to hvale vrijedno društvance u Vladu s Neba ProBosanskog za spas: naroda , radnika, penzića, mladih, bojovnika-boraca, invalida-amputiraca, protjeranih-muhađera, izbjeglih-raseljenih, građana, manjina, gay i lezbo-lgbt zajednica i građana, diljem demokratske-jedinstvene-nedjeljive BiH uvezane s dva entiteta i distriktom…Ili-ili…

Svi koji očekujemo spas, molimo Vas da nas ne ostavite bez odgovora!

Vaš prvi, među jednakim!  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime