Polovicom listopada održat će se unutarstranački izbori u makarskom HDZ-u na kojima se bira novi predsjednik kao i novo vodstvo

Sasvim je izvjesno da je eri Jure Brkana odzvonilo zbog golemog izbornog neuspjeha u svibnju ove godine, ali i zbog niza skandala kojim je „zabavljao“ čak i nacionalne medije.

Stanje u makarskom HDZ-u je i više nego kaotično. Mnogi zamjeraju Juri Brkanu svojevrsno soliranje na sjednicama Gradskog vijeća, ali i namjeru da se još jednom kandidira na unutarstranačkim izborima za predsjednika makarskog HDZ-a.

Račune bi mu mogao pomrsiti Joze Vranješ koji, nedvojbeno, ima političkih ambicija, a i bolje kotira među članstvom od Jure Brkana. Određeni ljudi su se već stavili na raspolaganje Jozi Vranješu, neki su već krenuli i u lobiranje ukoliko Vranješ istakne kandidaturu. Izbori u makarskom HDZ-u se nikada nisu dobivali demokratskim postupkom već izbornim inženjeringom, šalabahterima i sl. Tako će biti i ove godine i ostaje za vidjeti čiji su igrači spretniji u spletkarenju, Vranješevi ili Brkanovi.

Mario Pavlinović će zasigurno odigrati veliku ulogu, makar što se tiče Zelenke, no takvih kao što je Pavlinović ne nedostaje u makarskom HDZ-u. Jozi Vranješu ide na ruku i činjenica da je u dobrim odnosima sa moćnom HDZ-ovom obitelji Lelas, sa Mirom Mucićem i mnogim drugima.

Ukoliko bude izabran za predsjednika makarskog HDZ-a, a mnogi nas uvjeravaju da će tako biti, Joze Vranješ će na sljedećim lokalnim izborima biti pobjednički kandidat za gradonačelnika. Njegova unutarstranačka potpredsjednica će vjerojatno biti Marija Lelas, a bit će i drugih zanimljivih imena pretendenata na pozicije unutar HDZ-a.

3 KOMENTARI

 1. Ma bravo to je strašan kandidat.U tekstu piše kako je Drkan izgubio izbire!!!
  Tko je sa Drkanom kriio listu?upravo joze vranješ i blebek sa svojim gubitkom na Zelenci(nikad do ove godine)katastrofalnim rezulataom.Zar takav debil vranješ može i smije biti kandadat za predsjednika HDZ u Makarskoj….Moj odgovir je jedno veliko NEEEEEEEE…..
  Debil koji je svoju ženicu htio uhljebiti u gradsku upravu,koji ispred svoje kuće gradi ljetno kino-pozirnicu da mu se svira dragoj pod prozori.Pa da,o trošku građana,poreznih obveznika koju je srušila niva oartijska sdp vlast.
  Jao stranci koju bi trebao voditi tehnički direktor Vodovoda Makarska,koji provede 30 minuta na poslu,ostatak vremena privodi po privatnim marendama,sastancima koji se idržavaju za gradnju stanova i vrbovanju čl.HDZ za glas istom.
  Tugo moja gdje se ja učlani,sutra ću nastojati aki bude predsjednik tražiti da me isčlane iz stranke.
  To je kraj za stranku koja je na rubu sdp…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime