U Općini Otok, u nedjelju 12.07. održavaju se prijevremeni lokalni izbori. HSP 1861, koja je na prošlim izborima dobila dva mandata u Općinskom vijeću izlazi i na prijevremene lokalne izbore.

Ivan Tadić, predsjednik HSP 1861 Općine Otok:

“Dobro je graditi ceste, brdske puteve i zidati. Sve liste imaju to u planu i ne sumnjamo da će raditi na tome, ali mi smo jedina lista koja nudi stvaranje novih vrijednosti, nečeg konkretnog. Najvažnija točka našeg programa bila je otvorenje zadruge koju smo vidjeli kao način za zaradu 13. (ili prve) plaće mnogim obiteljima.

Nakon 27 god. HDZ-a, podržali smo promjene i načelnika Đulu, ali mnoge stvari nisu išle kako je zamišljeno.

Tražili smo od načelnika da se izdvoje sredstva za zadrugu, no odgovor i konkretna djela vješto su izbjegavana. Na kraju su Jukić i Tadić vlastitim sredstvima financirali pokretanje poljoprivredne zadruge u iznosu do 10.000 kn. Kada se naslućivala pomoć općine, počelo je dolaziti do poznatih nesuglasica među vijećnicima s liste Dušana Đule i tu je sve stalo.

U početku nismo željeli opstruirati načelnikov rad jer bi takvo okruženje odgovaralo HDZ-u. Dali smo mu punu podršku u svim idejama koje je imao jer je stanovništvo očekivalo promjene. Dali smo mu i vremena, ali unatoč svemu on nije ispunjavao svoja obećanja prema nama.

KLJUČNE TOČKE PROGRAMA SU:
-izgradnja staračkog doma u općini, bilo javnim putem ili pomoći privatniku. Starački dom, vrtić i škola bili bi u sinergiji sa zadrugom
– rješenje problema ribogojilišta u Rudi
– iskorištavanje turističkog potencijala i rješenje mlinica na izvoru Rude i Ovrlje
– rješenje ulaza u Otok iz smjera Sinja
– godišnji poticaj nekom od OPG-ova s područja općine u iznosu od oko 300.000 kn
– nogostup Roknjača-Ruda
– izrada dječjeg igrališta u sklopu biciklističke staze na lokaciji – borovina iznad Ovrlje
– spoj nogostupa Gala-Otok.

Ukoliko na ovim izborima dobijemo povjerenje birača i budemo imali dovoljno vijećnika u općini da odlučujemo, dajemo garanciju da se većina neće sastaviti sve dok se ne riješe neka od ovih pitanja.

Predstavljamo najstariju hrvatsku državotvornu stranku, koju nisu mogli uništiti vanjski neprijatelji, ali je uništena od strane vlasti otimačinom i ubojstvima njenih prvaka.

Predstavljamo stranku koja je sve dala za Hrvatsku, a od Hrvatske nije uzela ništa!”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime