Nešto se čudno događa na pravaškoj sceni. Popularnost HSP AS pada, a HSP na čelu s Danijelom Srbom bilježi rast popularnosti.

Nedavno je Hrvatska stranka prava održala stranački sabor, a za predsjednika je ponovo izabran Danijel Srb, dosadašnji predsjednik. – Hrvatska stranka prava se diči time da su unutarstranački izbori po načelu izaslanika iz podružnica najbliže željenoj unutarstranačkoj demokraciji ili u prijevodu jedan član, jedan glas,naglašeno je u priopćenju iz HSP-a. Također se ističe da je HSP “stožerna i jedina prava pravaška stranka” te da će i nadalje ustrajati na provedbi Starčevićeve politike i zaštite hrvatskog naroda u hrvatskoj neovisnoj državi.  Danijel Srb je u svom obraćanju također istaknuo da će HSP i dalje ustrajati na kažnjavanju svih onih koji su se ogriješili o hrvatski narod, bilo to u ratu, bilo u miru. Pozvao je sve istinske pravaše da se vrate u “Dom svih pravaša” – Hrvatsku stranku prava.
– Pravaštvo ste mogli i htjeli razbijati, ali je dosta! Od ovog trenutka u HSP kreće u kampanju za lokalne izbore, poručili su HSP-ovci sa spomenutog stranačkog sabora. Preslagivanje hrvatske pravaške scene u 2016. godini ima dodatnu težinu jer HDZ želi zadržati korektne odnose s jedinom  stožernom pravaškom strankom. Danijel Srb je u proteklom vremenu vukao dosta loših političkih poteza. Velika greška bila mu je kada se HSP mislio oko podrške za predsjednika,Kolinde Grabar Kitarević. U konačnici, a samo par dana prije izbora dao je izjavu kojom podržava Kolindu Grabar Kitarević kao kandidata za  predsjednicu  RH. Politički trenutak razmišljanja na pravaškoj sceni najbolje je iskoristio Ivan Tepeš kao predsjednik HSP AS, koji je zahvaljujući Ruži Tomašić nasljedio koalicijski Ugovor  s HDZ-om, koji mu je zagarantirao parlamentarni status stranke. Otegotna okolnost HSP AS dodatno komplicira i javno objavljene kriminalne radnje Pere Ćorića kao glavnog tajnika HSP AS i njegove obitelji. Dodatni problem je i nepravomoćna presuda predsjednika HČSP-a Josipa Miljka koji je koaliciski partner HSP AS i HDZ-a. Sami koalicijski ugovor HDZ-a i HSP AS otegotna je okolnost za HSP AS za predstojeće lokalne izbore. Ankete pokazuju da je HSP AS pao ispod 1% a HSP na čelu s Danijelom Srbom ima rast popularnosti. Za zaključiti je da s pravom HSP na čelu s Danijelom Srbom ističe da je jedina prava pravaška stranka. Kakve će izborne rezultate polučiti na predstojećim lokalnim, a moguće i parlamentarnim izborima ostaje da vidimo.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime