Makarska je opet biula u središtu pozornosti državne televizije, HTV-a i to još jednom zbog sukoba gradonačelnika Tonćija Bilića sa velikim poduzetnicima.

Nakon što je HTV objavio skandalozan prilog o sukobu gradonačelnmika Bilića s poduzetnikom Antom Čovićem, a nedavno i sa Matom Jujnovićem, u jučerašnjem izdanju emisije „Hrvatska uživo“, pozabavili su se tvrtkom „Migros“ Milana Ravlića.
U emisiji je istaknuto kako je Tonći Bilić unatoč pravomoćnoj sudskoj presudi pokušao spriječiti Milana Ravlića da na svojoj zemlji izgradi poslovno-stambeni objekat iako mu je upravo Grad Makarska izdao građevinsku dozvolu!
– Tražio sam da se obustavi postupak nakon razgovora u ministarstvima Uprave i Graditeljstva. Zaključeno je da do okončanja sudskog utvrđivanja vlasnika treba prekinuti postupak. Niti pročelnik Odjela niti službenik u Odjelu za prostorno planiranje nisu tako postupili nego su izdali Građevinsku dozvolu. Zbog čega su to napravili neka javnost sama zaključi, kazao je Bilić u emisiji „Hrvatska uživo“.
– Gradonačelnik se bavi konstrukcijama s ciljem pokušaja obmanjivanja javnosti. Što se tiče parcele u Marulićevoj za koju je izdana građevinska dozvola, Bilić tvrdi da je riječ o zemljištu koje je bilo predmetom eksproprijacije – što je naprosto neistina. To zemljište nikada nije bilo eksproprirano već ga je tvrtka Migros kupila kao čisto vlasništvo, a u dogovoru s tadašnjom gradskom upravom koja je tamo namjeravala graditi zgradu iz programa POS-a. Na takve njegove izjave već su reagirali i bivši vlasnici koje je on takvim konstrukcijama doveo u sumnju da su dva puta primili naknadu za zemljište. Sve ovo sada se već pretvorilo u „cirkus“ gradskih vlasti, a sve se moglo, na što sam u više navrata pozivao, riješiti dogovorom i zadovoljiti svačiji interes pa tako i stanara okolnih zgrada koji tamo žele imati parking. Što se tiče njegove izjave da nema problema s poduzetnicima (investitorima) nego samo s otimačima gradske imovine, nameće se pitanje. Je su li Promet doo, Abacus, Geostart, Georad, Aqua Alfa, pa i moja tvrtka poduzetnici koji rade i zapošljavaju ili najobičniji otimači gradske imovine? Tko je „otimač“ gradske imovine, a tko poduzetnik koji uplaćuje u gradski i državni proračun gospodin Bilić će morati dokazati na sudu!, kazao je Milan Ravlić.

1 KOMENTAR

  1. Bravo Milane Ravlič! Ovaj buntovni, u izjavama ne promišljeni gradonačelnik, hoće još jedan mandat. Naši stari su govorili “ispeci pa reci”- Njemu gradski činovnici nisu smetali kad su nemu smiještali i nbamiještali, slučaj Trakaće, bez prilaznog puta je prodao Vukasoviću?!
    Slučaj Moča i td. Grad Makarska je svako malo grad slučaj?!
    Idemo na izbore, ovakve likove je bolje izgubiti nego nači!!!!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime