Nema više Istražnog ppovjerenstva u Saboru o Agrokoru, a MOST-ovci su zbog toga izbezumljeni. Ponajviše Nikola Grmoja i Božo Petrov…

– Kod nekih se događala sinkopa, ali nekad i šutnja govori 1000 riječi. Iako je povjerenstvo ugašeno, stvari ipak izlaze na vidjelo, dobar je primjer Vupika. On je prodan od strane države Agrokoru 2010. godine. Tada je Gordan Jandroković bio ministar vanjskih poslova, državni tajnik u tom ministarstvu je bio Andrej Plenković, Martina Dalić bila je ministrica financija, a državni tajnik joj je bio Zdravko Marić. Danas su to ministri, predsjednik Sabora i premijer, dakle sve su to znali, ali Plenković danas šuti umjesto da ispravi stvar, ljutio se danas za saborskom govornicom Božo Petrov. Nabrajao je Petrov još dosta toga, a onda se za riječ javio HDZ-ov zastupnik Josip Borić.
– Zakone valja poštivati u državi, povjerenstvo je zastalo s radom i nije istina da je nestalo, ono postoji i ono što smo danas čuli ovdje pokazuje da to zastajanje s radom neće spriječiti kolege zastupnike da govore o Agrokoru tijekom cijelog dana. Kad CSI Metković ovdje izlazi s određenim optužbama, sve smo morali demantirati dokumentima, audio snimkama, sve silne optužbe jedan dan postoje, drugi dan nestajale, sve to govori o ovima koji misle da je paraobavještajni teklič jedini smisao politike. Mi nismo istražitelji, za to postoje tijela koja trebaju utvrditi sve te istine koje vi tu navodite,  poručio je Borić Mostovcima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime