Natjecanje se, u organizaciji Kvizaške udruge Zadar – Udruge KviZD, održava u spomen na prerano preminulu legendu kviziranja u Hrvatskoj Mirka Miočića

Prvo izdanje Memorijala održano je 30. rujna i 1. listopada 2017. godine te se natjecalo 179 različitih kvizaša, od kojih je preko 100 doputovalo iz drugih dijelova Hrvatske, a bilo je i sudionika iz inozemstva. Nastupila su sva 4 lovca iz TV kviza Potjera, Mirkov brat Marijan Miočić, kao i još nekoliko poznatih osoba iz RH. Svi sudionici su bili oduševljeni organizacijom događaja, a i medijska popraćenost je bila odlična.

Drugo izdanje Memorijala održat će se od 6. do 8. listopada 2018. godine kad, zbog odličnog odaziva u 2017. godini i produženog vikenda, očekujemo još i više natjecatelja nego na prvom Memorijalu. Naglašavamo da je program drugog Memorijala proširen pub kvizom sa slučajno posloženim ekipama koji će omogućiti međusobno upoznavanje natjecatelja iz raznih dijelova Hrvatske, i šire, kao i puno opuštenije kviziranje, te je uvedeno i osam tematskih pojedinačnih kvizova za specijaliziranije kvizaše, što je iziskivalo pripremanje programa s okruglo 1.000 profesionalno sastavljenih kviz pitanja.

Krajnji rok za prijavu sudjelovanja na jednom ili više različitih kviz natjecanja koji će se organizirati u sklopu Memorijala je već u srijedu 3. listopadaza samo šest dana, te bismo vas molili da u sklopu vaše objave svakako uključite popis linkova za prijavu jer se ova informacija nalazi (više, manje) samo u sklopu opisa Facebook eventa „II. Memorijal Mirka Miočića“ (https://www.facebook.com/events/267908997160759/), a mi bismo svakako željeli omogućiti sudjelovanje i ljudima koji nemaju račun na Facebooku.

Za prijavu na POJEDINAČNI KVIZ potrebno je na sljedećem linku (https://tinyurl.com/y7hgxamn) unijeti Vaše ime i prezime te valjanu e-mail adresu na koju će do kraja dana stići link za potvrdu Vaše prijave na koji je potrebno potvrdno odgovoriti da bi prijava bila prihvaćena.

Za prijavu na KVIZ PAROVA potrebno je na sljedećem linku (https://tinyurl.com/y7xa83q9) unijeti Vaše ime i prezime, ime i prezime drugog igrača te valjanu e-mail adresu na koju će do kraja dana stići link za potvrdu Vaše prijave na koji je potrebno potvrdno odgovoriti da bi prijava bila prihvaćena.

Za prijavu na EKIPNI KVIZ potrebno je na sljedećem linku (https://tinyurl.com/y974fcrl) unijeti ime ekipe, imena i prezimena četiri (4) natjecatelja te valjanu e-mail adresu na koju će do kraja dana stići link za potvrdu Vaše prijave na koji je potrebno potvrdno odgovoriti da bi prijava bila prihvaćena.

Ako ste sigurni da biste igrali barem jedan TEMATSKI KVIZ i/ili PUB KVIZ SA SLUČAJNO POSLOŽENIM EKIPAMA, ali još niste sigurni da ćete igrati neki od tri glavna kviza, molimo Vas da se prijavite tako da na sljedećem linku (https://tinyurl.com/y7gxpuaj) unesete Vaše ime i prezime te valjanu e-mail adresu na koju će do kraja dana stići link za potvrdu Vaše prijave na koji je potrebno potvrdno odgovoriti da bi prijava bila prihvaćena. Ova prijava nije potrebna ako ste se već prijavili na bilo koji od tri glavna kviza koristeći prethodno navedene linkove.

Kotizacija iznosi 50 kn po natjecatelju, a uplata se izvršava pri registraciji i daje pravo sudjelovanja u svim kvizovima. Bez obzira na jedinstvenu cijenu kotizacije, registracija je obvezatna za sve igrače i za svaki od tri glavna kviza zasebno (ili jedna prijava za bilo koji od preostalih devet kvizova, samo ako se niste prijavili na neki od tri glavna), a program natjecanja je sljedeći:

6.10.2018.

(Svečana dvorana Sveučilišta u Zadru)

12:00 – 14:30 pojedinačni kviz – 160 pitanja

16:00 – 16:45 tematski kviz Film – 50 pitanja

16:45 – 17:30 tematski kviz Lifestyle – 50 pitanja

17:30 – 18:15 tematski kviz Domaćica – 50 pitanja

18:15 – 19:00 tematski kviz Sport – 50 pitanja

(Caffe bar Bazen)

20:30 – 23:30 pub kviz sa slučajno posloženim ekipama – 40 pitanja

7.10.2018.

(Arsenal)

10:00 – 13:00 kviz parova – 200 pitanja

14:15 – 15:45 finale pojedinačnog kviza – 60 pitanja

15:45 – 16:00 konferencija za medije

16:00 – 21:00 ekipni kviz i finale ekipnog kviza – 80 + 60 pitanja

8.10.2018.

(Crkva svetog Donata)

11:30 – 12:15 tematski kviz Povijest – 50 pitanja

12:15 – 13:00 tematski kviz Glazba – 50 pitanja

13:00 – 13:45 tematski kviz Duhovnost – 50 pitanja

13:45 – 14:30 tematski kviz Umjetnost – 50 pitanja

Svi kvizovi se rješavaju pismeno, a osim tematskih, svi su kvizovi općeg znanja i kulture. Budući da se radi o novitetu koji će vjerujemo privući još više natjecatelja na ovogodišnji Memorijal, smatramo uputnim ukratko opisati pub kviz sa slučajno posloženim ekipama koji će se igrati u Caffe baru Bazen. To će biti klasični pub kviz od 40 pitanja, a igrat će se u ekipama od po 4 ili 5 članova, pri čemu će svakoj ekipi biti određen kapetan sukladno plasmanu top igrača na pojedinačnom kvizu ranije odigranom u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Pošto će mu preostala 3 ili 4 člana biti pridružena potpuno slučajnim odabirom, to znači da će natjecatelji imati mogućnost upoznati potpuno nove osobe od kojih će barem jedna biti vrhunski kvizaš. Naravno, sva 4 lovca iz Potjere su već odavno prijavljena, kao i mnogi drugi, nije pretjerano reći, međunarodno poznati kvizaši. Pozivamo sve zainteresirane da im se pridruže.

Drugi dan Memorijala cijeli dan se igramo u Arsenalu, a novinare ćemo pozvati da pogledaju finale pojedinačnog kviza i svjedoče početku kulminacije II. Memorijala Mirka Miočića, odnosno igranju ekipnog kviza koja po 4 igrača zajednički rješava.

Treći dan, iako ponedjeljak, pada na državni praznik te smo u mogućnosti natjecanja u sklopu II. Memorijala Mirka Miočića završiti s 4 tematska kviza za koje su teme pomno odabrane u počast mjestu na kojem će se igrati, a to je ni manje, ni više nego Crkva sv. Donata. Vrlo smo sretni što ćemo hrvatskim kvizašima, i šire, omogućiti rješavanje pitanja u ovom simbolu grada Zadra.

Iskoristit ćemo ovu priliku i zahvaliti našem Glavnom pokrovitelju OTP Banci, kao i Donatorima Zadarskoj županijiOpćini Ražanac i Turističkoj zajednici grada Zadra. Također zahvaljujemo našim Pokroviteljima prostora Iliriji d.d. (za Arsenal), Sveučilištu u ZadruArheološkom muzeju Zadar (za Crkvu sv. Donata) i Caffe baru Bazen, kao i Pokrovitelju nagrada MIH Sirani Kolan. Ama baš svaki od čak 64, ne nužno različita, nagrađena natjecatelja, uz ostale nagrade, dobit će na poklon barem 1/8 koluta Paškog sira, Otočana ili Kolanjca MIH Sirane Kolan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime