Policijski službenici Policijske postaje Imotski jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad dva državljanina Albanije, rečeno je na današnjoj izvanrednoj  novinskoj konferenciji PU Splitsko-dalmatinske.

U subotu, 19. studenog na graničnom prijelazu na području Imotskog, policijski službenici su obavljajući ulaznu graničnu kontrolu vozila Toyota, albanskih registarskih oznaka, posumnjali da se u vozilu nalazi droga. Vozilom je upravljao 36-godišnjak, dok se u vozilu kao suvozač nalazio 27-godišnjak, obojica državljani Albanije. Nakon što su policijski službenici posumnjali da se u vozilu nalazi droga, obavljen je vanjski pregled vozila uređajem za detekciju droga, te je zatraženo da se dovede službeni policijski pas za detekciju droga, koji je reagirao na prisutnost droge u vozilu i potvrdio sumnje policijskih službenika. Temeljem naloga, obavljena je pretraga spomenutog vozila, u kojem je tom prilikom pronađen a droga marihuana, ukupne težine 11 kilograma i 882 grama. Nad 27-godišnjakom i 36-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, kojom prilikom je utvrđena sumnja da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv navedenih je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu,  te su dovedeni su pritvorskom nadzorniku.

Od 05. do 19.studenog, u tri odvojena značajnija događaja, na graničnim prijelazima na području Vrgorca i Imotskog aktivnim operativnim radom policijskih službenika prilikom obavljanja poslova ulazne granične kontrole, ukupno je u osobnim vozilima pronađeno i oduzeto 34 kilograma droge marihuana, te je nakon provedenih kriminalističkih istraživanja zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama prijavljeno šest državljana Albanije.

Uz predan rad policijskih službenika na graničnim prelazima, u 2016.godini ističe se aktivno sudjelovanje svih rodova policije ( kriminalistička, temeljna, prometna, interventna, granična ) u suzbijanju različitih oblika zlouprabe droga. Naime, u prvih deset mjeseci ove godine na području PU splitsko-dalmatinske ukupno je evidentirano 1478 zapljena različitih vrsta droge, što je  za 33,4% više nego u istom razdoblju prošle godine. Služba kriminaliteta droga, sa razine PU splitsko dalmatinske sudjeluje u planiranju i organizaciji kriminalističko taktičkih radnji na cijelom području PU čime se omogućuje sinergijski učinak, koordinacja kadrovskih i materijalnih resursa te kvalitetniji zahvat u problem zlouporabe droga.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime