Jučer je bila u svojim Pločama gdje je dobila podršku i povjerenje svojih stranačkih kolega da vodi HDZ u narednom mandatu, a danas kao državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede, Marija Vučković sudjeluje na Vijeću ministara u Luxembourgu

Od jučer ste predsjednica Gradskog odbora HDZ Ploče. Koji su Vaši sljedeći koraci?

Prošlogodišnja poruka birača u jeku lokalnih izbora bila je jasna i kao nova predsjednica pločanskog HDZ-a preuzimam veliku odgovornost. Jučer su provedeni djelomični unutarstranački izbori na kojima sam izabrana za predsjednicu, a slijedi formiranje svih ostalih unutarstranačkih tijela, temeljnih ogranaka, gradske organizacije, a onda se možemo posvetiti političkom radu, ali i dati doprinos u ovom izvršnom dijelu. Kao trenutna opozicija bit ćemo proaktivni i Hrvatska demokratska zajednica sa svojim koalicijskim partnerima ćemo isticati sve doprinose hrvatske Vlade. Naime, kad usporedite Vladu RH prije mandata HDZ-a, vidjet ćete koliko je uloženo u brojne gradove i općine bez obzira tko je u tim sredinama na vlasti; HDZ, SDP ili neka treća opcija. Definitivno će HDZ sa svojim koalicijskim partnerima u Pločama biti kvalitetna i konstruktivna oporba, a sve u korist građana kojima je nužno podignuti kvalitetu života.

Pred Vama je sada zahtjevan posao konsolidiranja stranke. Hoće li biti velikih znakovitih promjena kada je u pitanju stranačko vodstvo ili i dalje računate na ljude koji su i dosada vodili pločanski HDZ?

Dijelom računamo na ljude koji su se u dosadašnjem periodu iskazali, dali doprinos u stranačkom izvršnom i društvenom radu, a radit ćemo na tome da uvedemo nove, mlade ljude od kojih su se neki angažirali na nedavnim izborima za mjesne odbore. Isto tako ćemo nastojati privući mlade ljude koji su uspjeli postići dobre rezultate u svom poslu i koji su se dosada iskazali u aktivnostima koje su naš grad Ploče učinile boljim.

Jesu li nedavni izbori za mjesne odbore bili svojevrstan indikator onoga što će se događati na sljedećim lokalnim izborima, ali  i pokazatelj kako trenutno funkcionira vlast u Pločama?

Dobili smo jednak broj tzv. glavara, no dobili smo značajno veći broj glasova građana i 28 vijećnika zajedno s našim koalicijskim partnerima. Ono što želim konkretno istaknuti i što je nastavak moga sveukupnog rada i političkog i profesionalnog  jest da će mi, bez obzira što smo opozicija, raditi, predlagati i ispitivati za dobrobit grada Ploče i uvijek se boriti za projekte koji se tiču komunalne i društvene infrastrukture koji osiguravaju jednake i normalne uvjete za život u svim naseljima. No, ni to nije dovoljno. Mi ćemo se boriti posebno za projekte koji će nas činiti malo drugačijima od drugih i koji mogu doprinijeti opstanku i razvoju gospodarstva.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime