Kontroverzna “Knjiga istine” predstavila se u Splitu i Zagrebu ove subote i nedjelje, što je događaj koji je poprilično podigao temperaturu među svećenicima i obrazovanijim katoličkim laicima, budući da službena Crkva smatra kako je riječ o – sotonskom odvajanju vjernika od Katoličke crkve.

O čemu se radi? “Knjigu istine” navodno je napisala irska proročica koja sebe naziva “Marija od Božjeg milosrđa”, najavljujući skorašnji smak svijeta i da je upravo ona poslana upozoriti na Kristov drugi dolazak. Tvrdi kako poruke prima od Presvetog Trojstva, Isusa i Marije, a katolike je posebno iznervirala navodima kako je papa Benedikt XVI. posljednji pravi papa, dok je papa Frane lažni prorok koji vodi katolike u propast!

650 navodnih poruka

U letku uz seminar koji se održao u Domu HV-a u splitskoj Lori, stoji: “Posebni predstavnik će doći da pruži svoje iskustvo iz prve ruke, kojem je svjedočio u bliskoj suradnji s Marijom od Božjeg milosrđa i o hitnoj i svetoj misiji spasenja svih duša. Ovaj potvrđeni predstavnik je pobožan katolik i putovao je u mnoge zemlje diljem svijeta da širi poruke nade vječnog spasenja…” – stoji u pozivu u kojem se najavljuje osnivanje centara molitve i molitvenih zajednica u Hrvatskoj. – Poruke Marije od Božanskog Milosrđa, kao djelovanje navodne vidjelice, sadrže brojne i teške, povijesne i činjenične pogreške u preko 650 navodnih poruka, koje proturječe nauku Katoličke crkve, mističnoj tradiciji autentične katoličke privatne objave – tvrdi dr. Mark Miravalle, profesor teologije i mariologije na Franjevačkom sveučilištu u Ohiu, a kao primjere navodi ponajprije “poruku” o legitimnosti valjano izabranog pape: – To znači odbacivanje katoličkih koncila, katekizama i kanonskog prava u pogledu legitimnosti valjano izabranog pape. Navodne poruka prepune su negativno opominjućih praznih priča o osuđivanju i sudu u riječima i izričajima koji beskonačno milosrđe i ljubav Oca i Sina prikazuju na krivi način. Navodna poruka o papi proriče nadolazeću shizmu u Crkvi, što bi moglo postati samoispunjavajuće proročanstvo, sotonski cilj i strategija koja bi djelomično mogla proizlaziti iz nasljedovanja ekstremno opasnih i shizmatskih poruka koje širi proročica iz okolice Dublina – upozorava dr. Mark Miravalle.

Papin Veliki petak

Premda je knjiga masovno raspačavana i u Hrvatskoj, osim dubrovačkog biskupa Mate Uzinića, ostali biskupi ili teolozi nisu se javno oglašavali o njoj, a msgr. Uzinić uočava: – Kad sam svojevremeno ustvrdio da će se i papi Franji Cvjetnica sa svojim “Hosana“ pretvoriti u Veliki petak sa svojim “raspni“, nisam ni slutio da će taj “raspni“ dolaziti od onih koji se predstavljaju kao dobri i pobožni katolici, a upravo to se događa po onima koji su povjerovali u laži tzv. Knjige istine, koja nije ništa drugo doli laž kojom otac laži, Sotona, želi zavesti i zavodi vjernike i učiniti ih sredstvima svog zavođenja. Molit ću se za sve one koji su se dali zavesti, a neki od njih su postali i zavoditelji, da se vrate u crkveno zajedništvo iz kojeg su se sami isključili, a tim i Istini koju papa Franjo navješćuje i svjedoči, kao što su je navješćivali i svjedočili njegovi prethodnici – zaključuje biskup Uzinić. (Slobodna Dalmacija)