Uvidom u stranice vašeg internet portala adresa http://www.mega-media.hr/u-prljavom-skandalu-sa-svercom-oruzja-sudjelovali-piloti-ivan-krizman-zdenko-kosutic-i-domagoj-nekic-a-medu-osumnjicenima-i-bivsi-dogradonacelnik-zadra-ivica-vlakic/ utvrdili smo kako ste dana 21. studenog 2019. godine objavili informacije koje štete pravima i interesima naše stranke, te sukladno odredbama Zakona o medijima u zakonskom roku podnosimo zahtjev za ispravak objavljenih informacija kako slijedi.

Dana 21. studenog 2019. godine u tekstu pod naslovom cit.:“ U prljavom skandalu sa švercom oružja sudjelovali piloti Ivan Krizman, Zdenko Košutić i Domagoj Nekić, a među osumnjičenima i bivši dogradonačelnik Zadra Ivica Vlakić!“ koji tekst se odnosi na navodnu prodaju oružja, te našu stranku dovodite u vezu s cit.:“ a među osumnjičenima i bivši dogradonačelnik Zadra Ivica Vlakić!“. Objavom ovakovih informacija, ime naše stranke neposredno ste povezali s navodno protupravnim i na zakonu neutemeljenim postupanjima, te ste time nanijeli štetu našoj stranci i grubo povrijedili njena prava i interese. Radi svega navedenoga zahtijevamo da po primitku ovog dopisa bez odgode objavite ispravak gore navedene informacije odnosno navoda, objavom ispravka sadržaja kako slijedi:

„ Potpuno su neročni navodi da je gosp. Vica Vlakić na bilo koji drugi način sudjelovao u trgovini bilo kakvog oružja, a osobito ne oružja iz vojne baze u Zemuniku. Upravo suprotno, utvrđeno je kako gosp. Ivica Vlakić nije počinio nikakvo kazneno djelo, a oružje koje se nalazilo kog gosp. Ivice Vlakića je registrirano u skladu s pozitivnim propisima. Objava neprovjerenih, paušalnih i u konačnici potpuno netočnih informacija usmjerena je isključivo na narušavanje ugleda i časti gosp. Ivice Vlakića kao osobe, te pokušaj da se omalovaži i diskreditira njegovo časno obnašanje funkcije zamjenika gradonačelnika Grada Zadra.“

Slijedom gore navedenoga zahtijevamo da bez odlaganja postupite sukladno članku 40., članku 42. stavak 2. i članku 41. stavak 2. i stavak 4. Zakona o medijima, a u svezi s člankom 2. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima, te objavite ispravak u gore navedenom obliku uvažavajući i ostale odredbe Zakona o medijima vezanih za objavu ispravka.

Ističemo kako našoj stranci objavljivanjem neistinitih, neprovjerenih i nepotpunih informacija kao i neosnovanim, samovoljnim, te proizvoljnim postupanjem s istima, nastaje nenadoknadiva šteta u obavljanju profesionalne djelatnosti, s ljudske, poslovne i moralne strane.

Radi zaštite prava i interesa naše stranke zadržavamo pravo poduzimanja svih pravnih radnji što uključuje pokretanje postupaka po osnovi materijalne ali i kaznene odgovornosti, protiv svih odgovornih osoba, a u kojem slučaju u konačnici možete očekivati znatno više troškove i ozbiljnije posljedice. 

S poštovanjem,

Logo_HR

            Leo Buljat, odvjetnik

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime