Jedan od ponajboljih basista regije objavio je svoj četvrti album! 18. lipnja izašle su “Trice”, album sa sedam instrumentalnih skladbi, na kojem je Mario okupio najbolje glazbenike s domaće jazz scene

MARIO RAŠIĆ (1973), rodom je iz Zavidovića, Bosna i Hercegovina. Sa 19 godina ozbiljnije se počinje baviti muzikom, pristupajući lokalnom bendu kao basista. Završetkom rata u BiH, seli se u Zagreb, Hrvatska, gdje  započinje  karijeru profesionalnog glazbenika. Tokom 2012. godine, izdao je album Milje za Croatia Records. Mario Rašić svirao je u grupama – Mile i PutniciMayalesDivasBare i PlaćeniciMajkeBalkan Zoo Ensemble i tako dalje. Za album Nuspojave Gorana Bareta i Majki Mario Rašić dobio je i Porina za produkciju albuma.

Diskografija – Milje (Croatia Records, 2012); Balkan Zoo (Croatia Records, 2014); Mario Rašić & Nebojša Buhin – Aftershock (Croatia Records, 2018); Trice (Nota Bene Records, 2021)

Muzičari koji su dali doprinosa ovom albumu su – Matija Dedić (pijano, 5) ; Zvjezdan Ružić (pijano, 7); Viktor Lipić (pijano, 2,4,6); Amir Karalić (gitara, 1,6); Pavle Miljenović (gitara, 3); Adam Semijalac (Bebe na Vole, gitara, 4); Ivan Kapec (gitara, 2,7); Mario Rašić (gitara, 7,5); Damir Šomen (bubnjevi, 1,2,6,7); Dado Marinković (bubnjevi, 4, percusion, 5); Mirsad Dalipi (bubnjevi, 5); Zvonimir Bajević (truba, 5); Marko Prepelić (truba, 4); Visar Kuci (violina); Mario Rašić (bass, 1,2,3,4,5,6,7)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime