U Bosni i Hercegovini počelo je glasanje na općim izborima na kojima građani te zemlje trebaju izabrati vlast za naredne četiri godine. U sedam sati otvoreno je nešto više od 5900 biračkih mjesta na kojima je moguće glasati do 19 sati

Pravo glasa na ovogodišnjim izborima ima nešto više od 3.3 milijuna glasača, a oni imaju priliku izabrati 518 dužnosnika na različitim razinama vlasti.

Pet osoba uhićeno je u Prijedoru zbog pokušaja izborne prevare, odnosno zbog donošenja 350 popunjenih listića na biračko mjesto.

“Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić, u koordinaciji s glavnim tužiteljem Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor Mladenom Mitrovićem, dao je naredbu MUP-u RS za lišenje slobode 5 osumnjičenih osoba koje su identificirane kao povezane s nezakonitostima u vezi s izbornom procedurom, odnosno donošenjem velike količine popunjenih izbornih listića na biračko mjesto.

S obzirom na to da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na nivou države Bosne i Hercegovine, kao i entiteta, koordinirano su djelovali Tužilaštvo BiH i OJT Prijedor.

U zajedničkim aktivnostima dogovoreno je da će osobe koje su lišene slobode u zakonskom roku biti predane Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. U koordinaciji s Centralnom izbornom komisijom bit će dogovorene potrebne aktivnosti kako bi se na navedenom biralištu realizirao zakonit izborni proces”, javlja Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH. (index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime