Prema informacijama kojima raspolažemo, na Viru je počinjena izborna krađa kakva se još nije dogodila u trideset godina hrvatske demokracije

Iako su Županijsko izborno povjerenstvo kao i Državno izborno povjerenstvo zaprimili desetke prigovora na sastav biračkih odbora na Viru, nisu reagirali. Prilikom prebrojavanja glasova, našao se značajan broj viška glasačkih listića. Nakon pet uzastopnih prebrojavanja, višak listića je stalno iskakao, a u biračkom odboru to nisu htjeli uvesti u zapisnik.

– Imamo fotografije na kojima se vidi kako članovi biračkog odbora Tamara Mršić i Darija Mohar ispunjavaju glasačke listiće i to nakon zatvaranja birališta, iza 21 sat. Sve ćemo prijaviti nadležnim izbornim povjerenstvima, ali i podnijeti kaznene prijave protiv članova biračkih odbora kao i protiv suca Tomislava Bage koji je unatoč našim upozorenjima imenovao osobe u biračke odbore. Tražit ćemo poništenje izbora na Viru zbog evidentne krađe i brojnih nezakonitosti!, poručuju iz udruge Vir bez podjela te za idući tjedan najavljuju objavu fotografija na kojima se vidi kako članovi biračkog odbora zaokružuju brojeve na glasačkim listićima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime