Danas su u Metkoviću Nikola Grmoja, Katarina Ujdur i Božo Petrov upriličili novinsku konferenciju na kojoj su svjesno obmanuli javnost optužujući gradonačelnika Dalibora Milana da je Bosancima prepisao izvorište vode Doljani

Tako su, po tko zna koji put, MOST-ovci dokazali da nisu ni za lokalnu politiku i politikantstvo, a kamoli za visoku politiku na državnom nivou. Započeli su političkim kokošarenjem i koketiranjem sa lijevima i desnima, u lokalnoj kampanji u Metkoviću na križ pribijali Stipu Gabrića Jambu, a danas ga hvale da je dobar?! Bila je to tek uvertira u monstruoznu konstrukciju koja im je trebala poslužiti za obmanjivanje javnosti, pa su mahali nekakvim papirima, točnije zapisnikom iz kojeg su olako, površno, neozbiljno, pomalo glupo zaključili da je Dalibor Milan prepisao izviorište vode Doljani bosanskoj općini Čapljina. Naravno, kada su MOST-ovci u pitanju, činjenice nisu bitne. Bitno je zabaviti raju i održati se na tim svojim klimavim nogama na političkoj sceni još neko vrijeme.
A sada, pozabavimo se činjenicama.
Prvo, Dalibor Milan kao gradonačenik Metkovića nije potpisao nikakav ugovor niti je pristao na bilo kakvo prepisivanje izvorišta Doljani bilo kome pa ni općini Čapljina.
Drugo, sastanak o kojem MOST-ovci „zuje“ bio je tek jedan u  nizu u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike na kojem su osim Dalibora Milana bili nazočni i Filip Dominiković, direktor TD Metković d.o.o, tri predstavnika Ministarstva, četiri predstavnika Hrvatskih voda te dvoje predstavnika općine Čapljina.
Treće, riječ je o uobičajenim razgovorima zbog činjenice da je riječ o tzv. presječenim sustavima te je Republika Hrvatska sukladno Ugovoru o presječenim sustavima koji je potpisan s BiH, dužna održavati redovite sastanke i na njima regulirati međusobna prava i obaveze.
Četvrto, Dalibor Milan nije niti može potpisati nikakav Ugovor o prepisivanju izvorišta jer o tako važnoj stvari odlučuje Gradsko vijeće većinom glasova što bi trebali znati i Božo Petrov i Katarina Ujdur jer su oboje nakratko bili gradonačelnici Metkovića.
Kao što smo već i dosada pisali, ni Katarina Ujdur, a ni njezini mentori Božo Petrov i Nikola Grmja nikako se ne mogu pomiriti sa činjenicom da su u Metkoviću odakle je MOST i krenuo, izgubili izbore, izgubili povjerenje građana, a na koncu izgubili su i povjerenje građana Hrvatske te u rekordnom vremenu postali marginalna politička opcija koja se nezaustavljivo kotrlja nizbrdo. Nažalost, dio građana Metkovića zasigurno je povjerovao glupostima koje plasira trojac Grmoja-Ujdur-Petrov. A kad smo već kod gluposti, ovom trojcu sigurno ni prvi ni zadnji put.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime