Japan Airlines poklanja 50.000 besplatnih avio-karata za obilazak slabije posjećenih dijelova Japana

U cilju rasterećenja Tokija koji je ujedno i domaćin ovogodišnjim Olimpijskih igara, vlasti su u suradnji s aviokompanijom odlučili dati karte svim međunarodnim turistima koje će se moći iskoristiti već ovog ljeta, točnije u periodu od 1. srpnja do 30. rujna.

Kako navodi CNN, putnici će po principu ‘najbrži prst’ moći izabrati između četiri destinacije, a vrijeme polaska, kao ni odredište neće saznati sve do zadnjeg dana.

No, u cijeloj ponudi postoji jedna caka.

Naime, aviokompanije financira isključivo put s aerodroma u Tokiju, Osaki i Kasai do krajnjeg odredišta, dok će se sretni dobitnici samo morati pobrinuti za karte iz vlastite države do nekog od tri japanska grada. Zainteresirani turisti na natječaj se mogu prijaviti samostalno, u paru ili kao četveročlana grupa.

Inače, japanska Vlada očekuje kako će ‘efekt olimpijade’ donijeti približno dodatnih 10 milijuna posjetitelja u zemlju 2020. godine. Godišnji dolasci stranih posjetitelja u Japan u razdoblju od 2013. do 2019 gotovo su se udvostručili.

Više detalja o ponudi Japan Airlines objavit će početkom siječnja, dok će prijave biti otvorene tek krajem veljače.(Jutarnji list/Novac)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime