Najbolje u novom sazivu Sabora i po novom Zakonu

Izbori za glavnog državnog odvjetnika su, kako vidimo kompromitirani tek NAKON odabira modela Turudi1800 na to mjesto, jer je prema riječima premijera AP-papa, osobe s inače istančanim radarima za nepravilnosti, model Turudi1800 ostavio je najbolji dojam, imao najbolji program, te je prošao sve rigorozne provjere. Toliko o provjerama, kriterijima izvrsnosti, radarima u HDZ Hrvatskoj. Toliko uostalom i o sposobnosti premijera i njegovoj objektivnosti. Isti je naime o cjelokupnoj korespondenciji modela Turudi1800 sa modelom Lipa moja bio pravodobno obaviješten.

Ignorirajući ovo nad čim se svi danas zgražaju jasno je da se ova runda izbora za glavnog državnog odvjetnika MORA poništiti, potom raspisati novi, a u konačnici prije nove parodije možda osnovati kakvo ‘supervizijsko povjerenstvo’. Ono bi primarno moralo prevenirati daljnji nesavjesni i nezakoniti utjecaj premijera na izbor glavnog državnog odvjetnika i provjeriti postoje li ikakve sigurnosne provjere kandidata uopće. Najbolje nakon izbora i nakon što se donese novi zakon u kojem se glavnog državnog odvjetnika bira dvotrećinskom većinom.

Jer od povjerenja u riječi i garancije premijera Plenkovića tanje je samo povjerenje u  njegovog ministra unutarnjih poslova.

Netko za ovakvu redikulizaciju izbora mora snositi odgovornost! Zna se tko i da je sad to doista bitno. Činjenica da je kandidat Turudić podržavao novu izmjenu Kaznenog zakona (tzv. Lex AP) svakako govori puno i o kvaliteti i o namjeri izmjene. Jer ruku na srce… to je kriminalizacija zakona koji je osnovni alat borbe protiv kriminala. To je oksimoron.

Absurdum per se! Dno diktature!

Hrvoje Čupić

JAVNO DOBRO

1 KOMENTAR

  1. Pa sve se tu zna. “Demokratsko” Društvo, kojem politika direktno bira sve Suce viših Sudova, sve ravnatelje SOE, Policije i sličnih institucija a one se ne kadroviraju po karijeri i zaslugama, uz sve ovo što vidimo svojim očima što ta ista politika čini svima nama, dakle od “demokratskog” ima jako malo. Imamo čak i verbalni delikt. Pametnome dosta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime