SDP-ove gradske vlasti u Makarskoj predvođene gradonačelnikom Zoranom Paunovićem ne kriju nezadovoljstvo barakama na Peškeri čiji vlasnici obavljaju sezonske poslove prodaje i ugostiteljstva

Nisu samo SDP-ovci protiv baraka na Peškeri već su o tome u izbornoj kampanji prošle godine govorili i predstavnici nekih drugih političkih opcija, a i dio javnosti je podržao takve inicijative. Želje su, međutim, jedno, a mogućnosti drugo. Nije jednostavno vlasnicima baraka reći da više nisu poželjni. Riječ je o desecima radnih mjesta, makar i sezonskih. Ipak, čini se kako su se u Gradu Makarskoj dosjetili kako istjerati barake s Peškere.

Kako neslužbeno doznajemo, pregovori gradskih vlasti sa jednim renomiranim trgovačkim lancem je u završnoj fazi. Riječ je o popularnom i cjenovno dostupnom lancu sportske opreme koji bi od ovog ljeta trebao dobiti mjesto na tvrdoj podlozi ispred Veslačkog kluba Biokovo na samoj plaži. Ako se to dogodi, većina trgovaca u barakama na Peškeri može staviti ključ u bravu jer cijenama neće moći konkurirati ovom trgovačkom divu.

Upućeni tvrde da je to tek početak i da će makarske gradske vlasti u narednom periodu nastojati dovesti još nekoliko renomiranih tvrtki koje će konkurentskim cijenama i ponudom izgurati barake sa Peškere jednom zauvijek.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime