Kao što smo i sumnjali, Frane Mičić, propali poduzetnik koji je neodgovornim poslovanjem uzrokovao propast vlastite tvrtke „Mičić auto d.o.o.“ primljen je bez natječaja u gradsko trgovačko društvo Liburnija

Dakle, riječ je o još jednom HDZ-ovom uhljebu, čovjeku koji državi duguje 2,7 milijuna kuna i koji ima povlasticu da ga Liburnija zaposli bez natječaja pored mladih i stručnih kadrova koji su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje.
Da natječaj nije raspisan, potvrdila nam je Marijana Bajlo, službenica za informiranje u Liburniji koja je, kako doznajemo, studirala pravo u Splitu i rado dijeli lekcije novinarima. Iako smo još 26.prosinca prošle godine poslali novinarski upit u skladu sa Zakonom o medijima, odgovor smo dobili tek 14 dana kasnije i to za ukupno tri jednostavne rečenice. Uvažavajući činjenicu da je unutar tih 14 dana bilo i nešto neradnih dana, opet ne možemo shvatiti zašto Marijani Bajlo kao službenici za informiranje koju nitko ništa godinama ne pita, nije mogla sastaviti tri rečenice u roku dva, tri dana, da ne kažemo odmah?! Kada smo ju na to upozorili, Marijana Bajlo našla se povrijeđenom te nam je odgovorila sljedeće: „Sa žaljenjem moramo konstatirati kako oni koji se pozivaju na Zakon o medijima i Zakon o pravu na pristup informacijama iste zakonske propise ne poznaju/ne čitaju/ne uočavaju!!!!
Naime, člankom 6. stavkom 4. Zakona o medijima određen je primjeren rok u kojem će se  novinarima dati zatražene informacije, a člankom  20. stavkom 1. Zakona o pravu na pristup informacijama određen je rok od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na informaciju.
Stoga, budući je ovom društvu dostavljen upit putem e-maila dana 26. prosinca 2017. godine, dakle u blagdansko vrijeme, smatramo kako su još uvijek u tijeku naprijed spomenuti rokovi.Ovo trgovačko društvo nije nikad nikome uskratilo odgovor na postavljeni upit“
, zaključila je Marijana Bajlo te nam u nastavku dostavila i tražene odgovore koji dokazuju da Liburnija uhljebljuje, a ne bira mlade i sposobne kadrove.
Naime, svi novinari redakcije portala Megamedia od Metkovića preko Ploča, Vrgorca, Makarske pa sve do Sinja i konačno Zadra su jako dobro upoznati sa Zakonom o medijima, a sudska praksa predviđa rok od tri dana za odgovore na pitanja i to bi bio „primjeren rok“ na kojeg se poziva  Marijana Bajlo. Nadalje, mi se u konkretnom dopisu nismo pozvali na Zakon o pravu na pristup informacjama koji doista predviđa rok od 15 dana, a to nismo učinili jer bi takav zahtjev za informacijama bio nezakonit što, vjerujemo, Marijana Bajlo zna.
Argument da „ovo trgovačko društvo“, Liburnija nikad nikome nije uskratilo odgovor ne stoji jer pr. 2015. i 2016. Marijana Bajlo niti itko od njezinih kolega uključujući Edvina Šimunova kao direktora nije zaprimio ni jedan jedini upit niti od građana, niti od novinara! Iz svega proizlazi da službenica za informiranje, kada su u pitanju novinari, nema što raditi, ali vjerujemo da je plaća redovita. (SUTRA OBJAVLJUJEMO NASTAVAK: Čime se sve Marijana Bajlo bavi unutar radnog vremena u Liburniji?)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime