Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Josip Bilaver bio je decidiran kada je govorio o nacrtu prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama kada je ustvrdio da neće više biti moguće ograđivati plaže bilo da se nazivaju hotelskima ili javnima

Ipak, prema spomenutom prijedlogu Zakona, čl.86.st.1. kaže: “Davatelj koncesije dužan je u svim postupcima davanja koncesije za gospodarsko korištenje morske plaže, prilikom odlučivanja o stupnju ograničenja opće upotrebe, osigurati i štititi javni interes korištenja plaže.”.

Što to znači “ograničavanje opće upotrebe”, definira čl.2.st.22 istog prijedloga Zakona koji kaže: “ograničavanje opće upotrebe pomorskog dobra jest ograđivanje ili drugo otežavanje pristupa dijelu pomorskog dobra sa ili bez naplate korištenja pomorskog dobra”.

Dakle, Josip Bilaver u kupe, prijedlog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama u špade!

Uočavajući brojne nedostatke prijedloga spomenutog Zakona, na noge su se digli brojni aktivisti, građani, udruge, no još uvijek je nepoznata sudbina plaža i pomorskog dobra općenito. Društvo za unapređenje i poljepšavanje Crikvenice i okolice – osnovano 1898 objavilo je i prigodan video koji možete pogledati OVDJE.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime