Iako bi sjednice Općinskog vijeća općine Baška Voda trebao sazivati aktualni predsjednik, Ante Lončar, ovu posljednju 22.sjednicu za sutra u 9 sati sazvao je načelnik Josko Roščić

Njegov je, naime potpis na pozivu uz tiskano ime Ante Lončara zbog čega će već sutra biti upozoreno Ministarstvo uprave. Ukoliko se utvrdi da je sjednica Općinskog vijeća sazvana mimo Statuta općine i zakona, sve odluke mogle bi biti poništene. O tome ćemo drugom zgodom.

Posljednja sjednica u, vjerojatno, posljednjem mandatu kontroverznog HDZ-ovog načelnika Joska Roščića ima tek osam točaka, a najzanimljivija je ona posljednja: Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Baška Voda. Predloženim nacrtom odluke, a Josko Roščić kontrolira većinu u Općinskom vijeću, bit će izglasano da deseci tisuća kvadrata postanu građevinsko zemljište!

Tako je predloženo usklađenje s Prostornim planom uređenja Splitsko dalmatinske županije u dijelu koji se odnosi na gradnju i uređenje prostora u obuhvatu izdvojenog građevinskog područja ugostiteljsko turističke namjene „Baško polje“ – oznaka T, obuhvata 18,5 ha i kapaciteta 2.500 ležajeva. Nadalje, predviđeno je planiranje građevinskog područja izvan naselja za izdvojenu namjenu oznake K2 – poslovne, pretežito trgovačke s benzinskom postajom uz Jadransku magistralu (D8) u obuhvatu od oko 2,5 ha.

Novim izmjenama i dopunama, planirano je i građevinsko područje izvan naselja za izdvojenu namjenu oznake R4- sportski centar, natkriveni športski sadržaj s bazenom, obuhvata oko 0,6 ha.

Više detalja o izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Općine Baška Voda možete vidjeti ispod:

4 KOMENTARI

  1. Ne vidim načelno u čemu je problem. Ti resursi jedinstveni u RH desetljećima su gnijezda zmija to je odavno trebalo napraviti. Također nedostaje UPU zone od Ferijalnog do B.Polja kao i zone preko magistrale koje su jedine gdje se Baška Voda može razvijati. Ukoliko ovu predmetnu zonu obuhvata neki ozbiljan investitor kvalitetno izgradi bit će to ogroman korak naprijed za Općinu. Nadam se da u tom budućem resortu nećemo opet imati klijentelu id 10 eura koju smo imali do sada. Jer koliko god je važno da se stvara i gradi, toliko je važno da se to radi kvalitetno i s projekcijom na bolje.

  2. Baška voda ne treba nikakvo povećavanje smještajnih kapaciteta, pošto nemamo radnika ni za postojeće kapacitete.
    Potrebno je izgraditi kvalitetne dodatne sadržaje (sportske terene i sl.) da bi se sezona mogla produžiti.
    Izgradnju apartmana i stanova treba spriječiti u potpunosti,a novu nelegalnu gradnju odmah oštro sankcionirat.
    Načelnika Roščića podržavam,i mislim da će pobijediti i na sljedećim izborima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime