Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Baška Voda, jedna od najzanimljivijih točaka dnevnog reda odnosila se na poskupljenje naknade za korištenje javnih površina

Tako će ubuduće, svi oni koji žele poslovati na javnim površinama na području Baške Vode plaćati Općini dvostruko veće iznose nego dosada. Cijenu “kvadrata” od 1.900,00 kn podržali su svi HDZ-ovi vijećnici, među kojima i oni koji i sami zarađuju na javnim površinama. Naime, nije važna egzistencija i manjak dobiti već lojalnost svojim vođama i stranačka stega.

Oporba je bila protiv poskupljenja, a jedan od vijećnika Josip Topalović posebno je naglasio koliko je teško zarađivati kao ugostitelj i da se može tolerirati poskupljenje od pr. 20 posto, nikako dvostruko od dosadašnjih naknada.

Replicirao mu je, rekli bi neki, notorni Josko Roščić uspoređujući Bašku Vodu sa Splitom. Jedan od najdugovječnijih hrvatskih načelnika tako je zaključio kako je inflacija uznapredovala, pa kad može Split poskupjeti, zašto ne bi mogla i Baška Voda.

Ushićeni veleumnim izlaganjem svog načelnika, svih osam vijećnika HDZ-a je ozarenih lica podiglo svoje ručice i tako potvrdilo kako je Josko Roščić ispred svog vremena zaslužno biti politički gazda u Baškoj Vodi.

Uglavnom, odluka o poskupljenju bit će uskoro objavljena u službenom Glasniku i stupa na snagu prvim danom 2023.godine. Ispod teksta objavljujemo i najzanimljivije dijelove odluke koja će “obradovati” mnoge u Baškoj Vodi uz nadu da će sve zaboraviti do svibnja 2025. kada budu lokalni izbori, a Josko Roščić u utrci za još jedan mandat.

Da se kratko osvrnemo i na Split kojeg svevremenski Josko Roščić uspoređuje sa Baškom Vodom. Tamo postoji čak pet zona i u prvoj, najskupljoj zoni, mjesečna cijena zakupa jednog kvadrata je 400,00 kuna, odnosno u drugoj zoni 200,00 kn, pa 120 i tako sve do 35,00 kn u petoj zoni.

4 KOMENTARI

  1. Super samo se nadam da ce dosadasnji duznici podmirit svoje dugove.Ako ne podmire onda nema koristenja javne povrsine, bez obzira ciji glasaci bili ,ili oni sjede na dvije stolice.Sve je moguce moj Josko.

  2. Ovo što se događa u Baškoj Vodi je jedinstven slučaj u Svijetu. Da jedan gospodin iznimno sumnjivih moralnih i baš svih drugih kvaliteta može od najperspektivnijeg mjesta u Županiji i njegovih mještana raditi što radi, to je van svake pameti. U pravu je jedan čitatelj koji je svojevremeno okarakterizirao današnjeg (vječnog) načelnika Baške Vode kao “neizlječivi rak na Baškovoškom organizmu koji će uzrokovati njegovu sigurnu smrt”. Nažalost s njim ćemo umrijeti i mi ostali ni krivi ni dužni jer ovi Jadnici koje je načelnik postavio u Vijeća umrijeti i ne mogu jer su sami obični hodajući mrtvaci – zombiji i moralni pod, u punom smislu riječi. Gadljivo.

  3. Joško Roščić (su)prodaje Baško polje po 15 eura/m2 (pro)ruskim, Plenkovićevim igračima a istovremeno traži 1500 eura/m2 za sezonski najam javnih površina od domorodaca. Dakle, što jedan sezonac domorodac plati za 2-3 mjeseca sezonskog korištenja za istu tu cifru odabrana korumpirana klijentela dobiva 100 m2 zemljišta, u prvom redu do mora, u trajno vlasništvo.
    Bravo Baškovođani, ponosite se svojim izborom, glupi ste k’o k….
    Vaša djeca će za koju godinu biti zaposleni isključivo kao “eskort” dame i gospoda (čitaj pros****) ruskim oligarsima, Wagnerovcima, Čečenima i Arapima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime