Jure Brkan, bezvezni političar koji je u prošlom mandatu bio čak i slučajni gradonačelnik, objavio je kao šef makarskog HDZ-a pisamce u kojem kritizira SDP-ovog aktualnog gradonačelnika Makarske, Zorana Paunovića da provodi sistematizaciju s ciljem rješavanja HDZ-ovih kadrova

Tako u pisamcu piše da u se u vrijeme HDZ-ove vladavine „nikad nije radila razliku između zaposlenika po bilo kakvoj osnovi“. – Tobože hadezeovi uhljebi kako im se voli tepati, niti su uhljebi, a ponajmanje su hadezeovi, no taj spin iz dobro poznate kuhinje, odavno je najprodavanije jelo na meniju. Spin je i da smo samo zapošljavali svoje, ali mi smo bili oni koji su prihvaćali dobre i marljive zaposlenike i stvarali ugodnu atmosferu za rad, što nije slučaj zadnjih godinu dana otkad su aktualni čelnici na vlasti, piše u čudnovatom pisamcu u čiji sadržaj bi građani trebali povjerovati.

Zaboravljaju lokalni HDZ-ovci na čelu s notornim Jurom Brkanom kako se zapošljavalo za vrijeme njegovog gradonačelničkog mandata u Gradskoj upravi i gradskim poduzećima poput Vodovoda. Nije li upravo Brkanov prvi zamjenik, Joze Vranješ dobio posao tehničkog direktora u Vodovodu? Eto, Vranješ nipošto nije uhljeb, to građani krivo percipiraju. Sjetimo se i zapošljavanja Ivana Kotarca na čelo Stambenog ili Hrvoja Eljuge i mnogih drugih koji su, ili članovi ili otvoreni simpatizeri HDZ-a.

I sad bi Jure Brkan zamjerao Zoranu Paunoviću sistematizaciju u Gradu Makarskoj?!

Uhljebistan su od Makarske zajednički napravili i HDZ i SDP. Tijekom višegodišnjih izmjenjivanja vlasti, a na štetu građana, ove dvije partije su smjenjivale njihove i postavljale svoje i to je jedina prava istina. Prema tome, HDZ-ovsko zanovijetanje naspram, doista čudnovate Paunovićeve sistematizacije, je u najmanju ruku licemjerno.

I sada dolazimo do Zorana Paunovića, evidentno neiskusnog novopečenog političara koji je, preuzimajući funkciju gradonačelnika Makarske, zagrizao daleko veći zalogaj nego što može progutati.

Paunovićev SDP ima povijest čudnovatih sistematizacija. Sjetimo se nezakonite sistematizacije u mandatu Tonćija Bilića zbog čijih marifetluka građani Makarske i danas plaćaju dugove. Po čemu se Zoran Paunović razlikuje od Tonćija Bilića kada je u pitanju sistematizacija? I Paunović, poput Bilića, se nastoji riješiti HDZ-ovih kadrova. Baš zato su tipovi poput Ivana Kotarca ili Hrvoja Eljuge Paunoviću neprihvatljivi.

Gradonačelnik Bilić prekršio je zakon i napravio ogromnu financijsku štetu svojim sugrađanima

Zoran Paunović u javnosti pokušava stvoriti dojam baš kao i Jure Brkan da su njemu bitni stručni i sposobni, a ne podobni stranački ljudi. Naravno, malo tko može povjerovati u takvu nebulozu. Sjetimo se pokušaja smjene Joška Kosovića, HDZ-ovog direktora Gradskog sportskog centra Makarska. Pouzdano znamo da je Zoran Paunović bio i više nego ljut i razočaran kada većina u Upravnom vijeću nije digla ruku protiv Kosovića.

Da zaključimo. Nema velike razlike između Zorana Paunovića i Jure Brkana kao što inače nema razlike između većine makarskih HDZ-ovaca i SDP-ovaca. Jure Brkan, doduše, voli lupetati dok je Zoran Paunović mudriji u javnim nastupima, no o tome ćemo nekom drugom prilikom. Dakle, aktualna sistematizacija koju provodi SDP-ov gradonačelnik Paunović za primarni cilj ima rješavanje HDZ-ovih kadrova i točka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime