Mladi zadarski vijećnik iz redova SDP-a, Jure Zubčić je prije par mjeseci prepravio grafit “Ubi Srbina” u “Ljubi Srbina” i tako izazvao lavinu reakcija

Sada je to učinio opet, ali ovaj put umjesto “Ubi Srbina”, prepravio je grafit u “Poljubi Srbina”. Svoj čin objasnio je na svom FaceBook profilu te ga prenosimo u cijelosti.

“Da, opet sam prepravio grafit.

Ide li vam to na živce? E pa baš mi je drago. Mislite da nište drugo ni ne znam? E pa baš mi je drago. Mislite da sam budala što se izlažem realnoj opasnosti? E pa baš mi je drago da tako mislite.

Jer dok god sam vam ja problem. Dok god vam ja idem na živce. Dok god mene smatrate luđakom radi prepravljanja grafita. Dotad naše društvo ima problem. Jer ne idu vam na živce naši sugrađani koji anonimno pišu ove grafite!? O njima ništa? Nisu vam izazvali reakciju? Oni vas ne živciraju? Oni nisu problem? Zapitajte se tko vas i zašto vas živcira.

I da, slobodno ponovno svedite priču na rat, na ustaše, na partizane. Nisu autorima problem ni srbi, ni ustaše, ni partizani. Oni su sami sebi problem. Koja je to bolesna zadovoljština kad napišeš grafit koja poziva na ubijanje bilo koga? Što sve u životu možeš korisnog za sebe napraviti i za svoju okolinu, a ti se odlučiš pozivat na ubijanje?

Shvaćaš li, autoru, da te filaju mržnjom, da se ne baviš svojim životom? Što će ti donijeti mržnja prema bilo kojoj nacionalnosti? Bolji posao? Bolje obrazovanje? Bolje zdravstvo?

Ajmo sad dogovor, svi u svom okruženju poljubite srpkinju ili srbina. I nemojte mi s tim srbi su ovakvi, hrvati su onakvi. Među svima ima ljudi i onih koji to nisu.

P. S. Hvala onima koji su mi ukazali na grafit
P. S. 2. Posebno hvala onima koji su mi poklonili ljubičasti sprej 🙂
P. S. 3. Loš sam crtač, pa mi je srce ispalo loše”, napisao je Zubčić.

Jure Zubčić

1 KOMENTAR

  1. A nitko im i ne cini stetu vec ih ljubi, Ali oni su veliki provokanti ili zlonamjerni provokatori Koji ne ljube hrvate Kao hrvati njih, prema tome moraju ponekad dobit po labrnji u miru jerbo se ne mogu smiriti na drugi nacin, nazalost,,,. Hrvati su za mir I ljubav I neka se nama dragi srbi ugledaju na hrvate I mir s njima..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime