Internet će uvijek biti tu, stoga ne dopustite da vas naslov zabrine. No, vjerujemo kako i vi sami nekada zamišljate kako bi zapravo vaš život u današnje vrijeme izgledao da nemate pristup Internetu

Velika većina nas je toliko navikla svakodnevno koristiti Internet da nam se značajna količina navika bazira upravo na njemu. Gotovo je neizbježno ujutro pročitati novosti, poslušati neku pjesmu, posjetiti najdražu stranicu koja god bi to mogla biti za određenu osobu, a također, mnogi obavljaju i kupnju putem raznih web trgovina među kojima su najpoznatije eBay ili Amazon te posjećuju stranice kao bet365 Hrvatska kako bi pokušali zaraditi kladeći se. Nekima čak i posao ovisi o njegovoj upotrebi, ali naravno, ne koriste ga svi u istoj mjeri, Gledajući posljednjih 15-ak godina, nemoguće je ne uočiti kako je sve brzo napredovalo i koliko se Internet proširio u svaki dom.

Kupovina bez Interneta

Zamislite situaciju gdje apsolutno ništa ne možete naručiti online i sve morate obaviti osobno tako da morate obilaziti radnje i tražiti baš onu određenu stvar koju želite kupiti. Obilazak bezbroj trgovina koštao bi vas vremena, živaca i energije, a na kraju dana nitko vam ne može garantirati niti da ćete pronaći željeni proizvod. Sve to danas sve to možemo u samo par klikova te nam bude dostavljeno na kućnu adresu. Zbog toga možemo biti uistinu zahvalni i činjenici da je brzina interneta zadnjih godina znatno porasla.

Nedostatak informacija

Google je spasio milijune i milijune ljudi koji su bili u potrazi za nekim odgovorom. Završiti školu ili fakultet danas je apsolutno nemoguće bez korištenja Interneta. Na trenutak zamislite da učite ili želite nešto saznati, a nemate opciju otići online potražiti odgovor. Definitivno možemo reći da u današnje vrijeme, ako se pravilno koristi, Internet može naučiti osobu bilo što i puno je lakše savladati bilo koju vještinu i znanje

Putovanja i pronalazak mjesta

Pronalazak mjesta na koje moramo ići ili odabir najbolje destinacije za godišnji odmor bio bi pravi pakao da nemamo Internet da nam u tome pomogne. Raspitati se o mogućem smještaju, aktivnostima, atrakcijama i mjestima koje bi mogli obići bilo bi izuzetno teško, a da ne računamo i planiranje puta te navigiranje do željenog mjesta. Ponekad nam treba pomoć Interneta kako bi našli i neku običnu lokaciju u gradu u kojem živimo i to je odličan pokazatelj kolika je njegova prednost.

Manje zabave. Ili možda ne?

Jedna od stvari o kojima se može debatirati je da bi imali manje zabave u životu da nema Interneta. Naravno tu su video igrice, filmovi, serije, novine i slično, ali oni stariji će često reći da je njima bilo zabavnije bez Interneta i moramo priznati da su ponekad u pravu. Koliko god zabavnog sadržaja nudio Internet danas, teško išta može zamijeniti druženje uživo, igranje i obični razgovor. Evidentno je da danas, pogotovo kod djece, zbog Interneta nedostaje tog socijalnog elementa i možemo se svi složiti da Internet uz sve ranije navedene prednosti, sa sobom nosi i neke mane. Stoga je potrebno taj segment života na bilo koji mogući način pokušavati držati pod kontrolom, kako kod sebe, tako i kod budućih generacija koje će sve više ovisiti o Internetu.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime