Hrvatska demokratska zajednica Zadra i Zadarske županije organizirala je druženje s novim članovima stranke

Sve nazočne na početku sastanka pozdravio je predsjednik ŽO, Božidar Kalmeta koji je istaknuo kako HDZ Zadarske županije ima ukupno 11 tisuća članova, a samo se u zadnje dvije i pol godine u stranku uključilo gotovo 2 tisuće novih članova.

– Upravo smo zbog toga odlučili, u ovo vrijeme kada nema izbora i izbornih kampanja, pozvati dio vas, novih članova, kako bi vam približili temeljna načela stranke, stranačku politiku, perspektive i funkcioniranje naše stranke koja je uvijek bila i ostala u službi građana čije nas je povjerenje dovelo do naših izbornih pobjeda, istaknuo je uvodno predsjednik ŽO Kalmeta. Predsjednik GO, Joso Nekić, podsjetio je na rezultate i pobjede zadarskog HDZ-a u nekoliko proteklih izbornih ciklusa istaknuvši kako je u posljednjih pet godina HDZ pobijedio na svim održanim izborima: za Europski parlament, za predsjednika RH, na parlamentarnim izborima, lokalnima te izborima za mjesne odbore grada Zadra. – Birači nam ukazuju povjerenje jer prepoznaju rad, ime i kampanju stranke koja uvijek ima viziju i program razvoja boljeg Zadra i zadarskog kraja. Što se tiče izbora kandidata, stranka bira kandidate temeljen objektivnih mjerila, a na izbornim listama, uz stranačke veterane, u posljednja dva izborna ciklusa gotovo je polovica novih ljudi. Uvjereni smo da treba dati šansu kompetentnim, vrijednim i ustrajnim ljudima, apostrofirao je predsjednik GO Nekić. Nekoliko riječi o ustrojstvu i načinu rada kazao je tajnik ŽO, Ante Babić, istaknuvši kako su temeljne organizacije početak svega, a svaki član može birati i biti biran na bilo koje mjesto unutar stranke. –         Svi imamo jednake mogućnosti i na svakom je članu, ponaosob, odluka o tome koliko će svojim radom i željom participirati u stranci, rekao je Babić. Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić predstavio je svoj politički put od običnog člana stranke do dužnosti gradonačelnika. – Važno je djelovati u svom mjesnom odboru, slušati građane s kojima dijelite životni prostor i na koncu imati viziju kako poboljšati kvalitetu života svih nas stvarajući time suvremen grad dostojan čovjeka i življenja. Župan Zadarske županije, Božidar Longin poručio je da je HDZ bolji od drugih jer ostvaruje sve ono što građanima i obeća. – Imamo znanje, iskustvo i kvalitetne kadrove, a u mladima zalog za budućnost stranke. HDZ svaki dan živi svaki dio našega grada i naše županije, kazao je Longin. Zaključno, predsjednik ŽO Kalmeta naglasio je da je ključ uspješnosti stranke njezino zajedništvo, stabilnost i kontinuitet politike te aktivan rad u stranci. – Stranka će i dalje biti otvorena za nove ljude koji imaju ambiciju raditi za opće dobro, dat će im priliku da se dokažu i da napreduju. Novi ljudi donose novu energiju, ideje i snagu za izgradnju boljeg društva. Pozivam vas da zajedno radimo na jačanju stranke, na pripremi i realizaciji novih projekta  i da nastavimo biti u službi građana kako bi zadržali njihovo ogromno povjerenje na svim izborima koji će doći, poručio je Kalmeta i pozvao sve članove, nove i stare, na proslavu 28. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Zadru, dana 23. prosinca 2017. godine.

1 KOMENTAR

  1. Prva slika govori više od tisuću riječi , Župan i Gradonačelnik kao da u sebi govore ne sramotite nas više . Vi ste gospodo prošlost novog i uljuđenog HDZ.

  2. Kalmeti je vrijeme prošlo , Gosp.prof. Joso Nekić to je spoznao od onog dana kad je Dr.Dukić jednoglasno podržan kao kandidat za gradonačelnika a Kalmeta skinut sa tog mjesta .Zato za gosp. prof. Nekića nema straha .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime